Kuglice s aromom limuna i vanilije ne samo da izgledaju vrlo efektno, nego će okusom oduševiti male i velike slatkoljupce 

cheesecake popsi s vanilijom i limunom

Sastojci: 

Smjesa za cake popse:
- 300 g keksa s punjenjem od vanilije
- 115 g krem sira
- 1 žlica limunovog soka
- 2 žličice naribane limunove korice
- 1 žlica arome vanilije

Ostalo:
- 150 g bijele čokolade
- štapići za cake popse ili ražnjiće
- šarene mrvice za dekoraciju

Priprema: Kekse sameljite u blenderu pa ih pomiješajte s ostalim sastojcima. Smjesu spremite u hladnjak na pola sata da se malo stisne, a zatim oblikujte kuglice. Čokoladu otopite na pari pa svaki štapić umočite u čokoladu i lagano zabodite u kuglice. Kuglice stavite u hladnjak na 10-tak minuta da se čokolada stisne. Nakon što su se štapići dobro zalijepili za kuglice, uronite ih cijele u otopljenu čokoladu i laganim tapkanjem ruke otkapajte višak čokolade. Prije nego što ih počnete umakati u čokoladu, čokoladu ponovo malo zagrijte da bude u tekućem stanju. Cake popse stavite na masni papir, posipajte šarenim mrvicama i spremite u hladnjak da čokolada očvrsne.

Jannette Razum
Slatki svijet torti i kolača
WEB: www.slatkisvijet.com
Facebook: Slatki svijet

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.