Bogata karotenom, vitaminima, kalijem i nizom vrijednih nutrijenata, marelica je kraljica zdrave ljetne prehrane. Osim toga, vitamin A koji sadrži, štiti kožu od sunca i vanjskih napada. Jedite marelice sirove, ali i u divnim ljetnim desertima. Jedan ledeni, osvježavajući i neodoljivi upravo je pred vama

slozenac s marelicama i vanilijomSastojci:

- 20 dag Petit Buerre keksa
- jedno pakiranje kompota od marelica
- 3 pudinga od vanilije
- 1 l mlijeka
- 1/2 l slatkog vrhnja
- nekoliko žličica mlijeka za natapanje keksa
- žličica ruma

Priprema:

U litri mlijeka skuhajte 3 pudinga sa 7-8 žlica šećera (ako ne volite jako slatko bit će dosta 5-6 žlica). Puding ostavite da se potpuno ohladi. Od slatkog vrhnja istucite čvrsti šlag i pomiješajte ga s pudingom te dodajte žličicu ruma. Kekse namočite u mlijeko. U posudu za posluživanje poslažite red keksa i na njih rasporedite polovicu kreme. Ponovno posložite kekse i na njih rasporedite ostatak kreme. Na vrh posložite polovice marelica. Marelice možete i narezati na grublje trakice i tako posložiti po kolaču. Stavite u hladnjak da se dobro ohladi i da se arome prožmu.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.