Njihove prekrasne arome, slasan okus i veseli oblici unijet će pravu blagdansku atmosferu u vaš dom. Ispecite miomirisne đumbirove kolačiće i svoj ritual ispijanja čaja i svih ostalih ugodnih druženja, oplemenite ovim predivnim nasmijanim „keksićima"

đumbirovi kolačići

Sastojci:

- 70 dag oštrog brašna
- 20 dag margarina ili maslaca
- 120 ml vode
- 2 žličice cimeta
- 2 žličice mljevenog đumbira
- žličica muškata
- žličica korijandera
- prstohvat soli
- 220 g meda
- 1 jaje
- vrećica praška za pecivo
- ribana korica limuna
- 1 vinskog octa
- pola žličice bijelog papra

Priprema: Brašno se pomiješa sa začinima i praškom za pecivo, a u posebnoj posudi ostali sastojci se miksaju u jedinstvenu smjesu pa se ta smjesa (jaja, meda, vode, margarina) polako umiješa u brašno i mijesi. Umiješeno tijesto koje je jako prhko, umota se u foliju i stavi u frižider na 3 sata. Razvalja se na nabrašnjenoj podlozi s nabrašnjenim valjkom i režu se oblici debljine pola cm s nabrašnjenim modlicama u obliku malih čovječuljaka. Peći na 170°C 10-ak minuta dok ne dobiju zlatno žutu boju. Kada su gotovi možete ih ukrasiti šećernim preljevom u boji.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.