Bogat omega-3 masnim kiselinama, losos je riba koju nutricionisti bez zadrške preporučaju za zdravlje krvožilnog sustava. Naš chef Luka Raspor donosi vam brz, jednostavan i preukusan recept za tjesteninu s dimljenim lososom u kojoj ćete uživati

tjestenina s lososom

Sastojci:

- 250 g dimljenog lososa
- 500 g širokih rezanaca
- 2 mlada luka
- polovina običnog luka
- malo limunova soka
- 200 ml vrhnja za kuhanje
- 1 dl bijelog vina
- sol, papar
- malo svježeg peršina
- 2 žličice maslaca

Priprema: Skuhajte široke rezance. Na maslacu spržite sitno nasjeckan običan luk dok ne poprimi zlatnu boju, dodajte vrhnje za kuhanje i losos koji ste prethodno narezali na komadiće. Dodajte sol, papar i mladi luk, narezan na trake te kuhajte na laganoj vatri 5 minuta (mladi luk bi trebao ostati al dente). Podlijte bijelim vinom i na kraju dodajte tjesteninu. Ukrasite svježim peršinom. Servirajte toplo uz ribani parmezan.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.