Donosimo vam recepte za osvježavajuće, ukusne i zdrave salate koje je pripremila Makronovina učiteljica kuhanja Ana Janjatović Zorica, a koje ćete napraviti u trenu! Prekrasno šarenilo i zdravlje na vašem tanjuru sačuvat će vitku liniju, osigurati vašem tijelu vrijedne nutrijente, ali će biti užitak i za vaše oko

salata s rikulom i avokadom

Salata s rikulom i avokadom

Sastojci:

- 1 šalica rikule
- ½ avokada
- 1 žlica umeboshi začina
- 1 rajčica
- 1 kiwi
- ½ šalice pistacija
- maslinovo ulje, po želji
- limun

Priprema: Avokado pola sata marinirajte s umeboshi začinom pa ga pomiješajte s opranom rikulom, kivijem, rajčicom i pistacijama. Pomiješajte maslinovo ulje i limun pa začinite salatu.

Šljive punjene kremom od indijskih oraščića (slika dolje)

Sastojci:

- 10 svježih šljiva
- 200 g indijskih oraščića
- 3 žlice javorovog sirupa
-1 prstohvat vanilije
- 2 kapi eteričnog ulja naranče
- listići mente

Priprema: Operite i prepolovite šljive pa im izvadite koštice. Indijske oraščiće namočite i ostavite da stoje 2 sata pa ih izmiksajte s javorovim sirupom, vanilijom i eteričnim uljem naranče. Nadjenite šljive, ukrasite ih listićima mente pa poslužite.

šljive punjene kremom od indijskih oraščića

Novu zbirku recepata posvećenih salatama potpisuje jedna od najiskusnijih Makronovinih učiteljica prirodne kuhinje, Ana Janjatović Zorica. Nakon Tofua, Složenaca i variva te Mahunarki, Ana je osmislila novu kuharicu jednostavno nazvanu SALATE u kojoj je ponudila osvježavajuće i nove kombinacije dobro poznatih, kao i onih manje poznatih sastojaka i namirnica za salate poput chia sjemenki i sjemenki konoplje, crnog kima, medvjeđeg luka i drugih. U kuharici ćete pronaći recepte za svježe salate poput endivije s rotkvicama, sojinim jogurtom i sjemenkama bundeve, zatim recepte za kratko kuhane salate poput tikvica s mentom i lješnjacima, kao i za toplo-hladne salate primjerice shiitake sa seitanom i rikulom. Zastupljene su i raznovrsne salate sa žitaricama kao brzi i cjeloviti obroci, a dodatak su i zanimljive voćne salate poput breskvi u teškom sirupu ili jagoda s kremom. Za odlične fotografije i stiliziranje hrane, i ovoga puta zaslužna je vrhunska fotografkinja Maja Danica Pečanić.

Cijena: 49 kn

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.