Čovjek po velikim vrućinama nema volje niti puno kuhati niti puno jesti... Barem je takav slučaj s većinom; rijetki su oni koji baš tijekom ljeta uživaju u slasnim i masnim, kompliciranim jelima. Donosimo vam jedan vrlo praktičan recept za brzisnki ručak koji možete pripremiti u 20-ak minuta

tjestenina s povrćem

Sastojci:

- 200 g tjestenine (pužići ili fusilli)
- šaka cherry rajčica
- 1 crvena paprika
- 1 mrkva
- 1 peršinov list
- sol, papar, maslinovo ulje, sok od limuna

Priprema: Tjesteninu skuhati u slanoj vodi i ostaviti da se ohladi. Povrće narezati po želji, u oblicima koje volite i dodati tjestenini. Začiniti maslinovim uljem, solju, paprom i limunovim sokom. Natrgati peršin i dobro promiješati. Staviti u hladnjak da se dobro ohladi. Poslužiti uz ribani parmezan.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.