Meko tijesto koje se topi u ustima, zajedno sa sočnim srcem od marelice, uz miomiris cimeta i vanilin šećera - tko bi tome odolio?! Iskoristite sezonu marelica i napravite prave, domaće knedle/okruglice s marelicama

knedle s marelicama

Sastojci (za 15 okruglica):

- 800 g krumpira, skuhanoga u ljusci
- 200 g oštrog brašna
- 1 jaje
- 1/2 žličice soli
- 1 žličica maslaca
- 15 marelica bez koštica
- krušne mrvice
- maslac
- šećer
- cimet

Priprema: Krumpir dobro operite i skuhajte u ljusci. Ocijedite ge i pustite da se malo ohladi, toliko da ga možete oguliti. Oguljene krumpire zgnječite, dodajte im jaje i maslac, dobro promiješajte, posolite i dodajte brašno. Umijesite u kompaktno tijesto te ga prebacite na lagano pobrašnjenu površinu, razvaljajte i izrežite na jednake kvadratiće. Na svaki stavite oprane marelice kojima ste izvadili koštice i oblikujte knedle. Knedle spuštajte žlicom u lonac s posoljenom kipućom vodom, lagano promiješajte i pustite da se kuhaju. Nakon 10-ak minuta knedle će iskočiti na površinu i tada ih kuhajte još 5-6 minuta.

Za to vrijeme na tavi, na malo masnoće popržite krušne mrvice. Kuhane knedle procijedite, prelijte s malo otopljenog maslaca, uvaljajte ih u pržene krušne mrvice te pospite šećerom i cimetom.

 

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.