Sezona je bundeve/buće - prekrasne i zdrave jesenske namirnice koju možete koristiti u kulinarstvu na nebrojeno mnogo ukusnih načina... Donosimo klasičan recept za sočnu i meku bućnicu koja će biti gotova u svega pola sata

bućnica

Sastojci:

- 250 g posoljene, naribane i ocijeđene bundeve
- 250g svježeg kravljeg sira
- 1 jaje
- 400 g kiselog vrhnja
- sol
- 1 kupovne kore za savijače (500g)
- malo maslaca (ili ulja po želji)

Priprema: Naribanu bundevu posolite i ostavite da izađe tekućina iz nje, zatim je dobro ocijedite i stavite na kuhinjsku krpu. Ocijedite je još jednom da još tekućine iscuri ako je išta ostalo. U posudu stavite ocijeđenu bundevu, propasirani kravlji sir, vrhnje, jaje i sol. Sve zajedno dobro izmiješajte i isprobajte smjesu kako biste procijenili je li dovoljno slana. Na kuhinjsku krpu stavite jednu koru, poškropite je s malo mlijeka i ulja, pa stavite drugu, isto ponovite i treću koru također... Rasporedite nadjev do pola kore i onda zarolate kao štrudlu. Stavite u pleh koji je namašćen maslacem (ili uljem) i stavite peći u zagrijanu pećnicu 20-25 minuta na 180°C do zlatno rumene boje.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.