Jedno od najfinijih i nama najdražih jesenskih toplih jela je juha od bundeve s malo vrhnja. Bundeva, to predivno narančasto čudo prirode, bogato je vrijednim nutrijentima - kalijem, fosforom, kalcijem itd. - i zato u njoj uživajte što više možete

juha od bundeve

Sastojci:

- 1 bundeva
- 1 ljubičasti luk
- 2 režnja češnjaka
- 1 kriška celera
- 1 mrkva
- maslinovo ulje
- sol, papar, vegeta
- malo vrhnja za kuhanje

Priprema: Bundevu raspolovite pa izvadite koštice i očistite je od kore, narežite na kriške pa na kockice. Luk nasitno nasjeckajte kao i celer, mrkvu i češnjak. Na maslinovom ulju prodinstajte luk, celer, mrkvu, malo češnjaka i dodajte na kockice narezanu bundevu. Podlijte vodom da prekrije povrće i začinite. Kuhajte 30-ak minuta. Kada je sve kuhano, juhu propasirajte štapnim mikserom, poslužite vruću u tanjure i kapnite juhu s malo vrhnja za kuhanje. Na svaku juhu stavite komadić peršina.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.