Sigurno u kuhinji imate viška jagoda, borovnica, višanja, malina... Iskoristite ih za prefine meke muffine i uživajte u slasnom proljetnom desertu koji savršeno ide uz sladoled, popodnevnu kavu i druženje s frendicama... A može i kao doručak :)

muffini s bobičastim voćem

Sastojci:

- 15 dag bobičastog voća (borovnice, kupine, maline, jagode, ribizli - po želji)
- 25 dag glatkog brašna
- 1 prašak za pecivo
- prstohvat soli
- 10 dag šećera
- 1,25 dcl mlijeka
- 1,25 dcl jogurta
- 0,5 dcl ulja
- 1 jaje

Priprema: Izmiksati šećer, jaje, mlijeko, ulje, jogurt i sol. Brašno promiješati s praškom za pecivo i dodati ga izmiksanoj smjesi. Dodati bobičasto voće po želji. Napuniti u pripremljene kalupe za muffine. Peći 25-30 minuta u zagrijanoj pećnici na temperaturi od 180°C.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.