Izgubite se u božanstvenom okusu čokolade i nježnom, mekom dodiru šlaga. U Novu godinu uplovite s najfinijom igrom okusa na vašem nepcu. Čokoladni oblak učinit će početak vaše godine - savršeno slasnim
Sastojci za biskvit:
- 250 g čokolade s visokim udjelom kakaa
- 125 g maslaca
- 2 cijela jaja
- 4 žutanjka
- 4 bjelanjka
- 2 x 5 žlica šećera
- 2 žlice Maraschina
Sastojci za kremu:
- 500 ml vrhnja za šlag
- 2 vanilin šećera
- 2 žlice kakaa
Priprema:
Čokoladu otopite na pari i zatim joj dodajte maslac kako bi se i on rastopio. Četiri žutanjka i dva cijela jaja miksajte s prvih pet žlica šećera, zatim dodajte mješavinu čokolade i maslaca te Maraschino. Posebno miksajte četiri bjelanjka te postepeno dodavajte drugih pet žlica šećera. Žlicom pomiješajte dvije smjese.
Izlijte smjesu u kalup koji ste prethodno obložili masnim papirom i pecite na 180 stupnjeva oko 40 minuta. Izvadite kolač iz pećnice, neka se ohladi. Torta će "propasti" te nastalu "rupu" napunite tučenim slatkim vrhnjem u koji ste dodali vanilin šećera, a zatim pospite kakaom u prahu. Dobro je ohladite.