Vesele boje na vašem tanjuru u skladu su s proljetnom atmosferom. Probudite apetit finim šarenim umakom i purećim medaljonima, serviranim uz njoke, fusille ili tricolori tjesteninu. Jelo je idealno jer je brzo gotovo, izgleda super i ukusno je

puretina u tricolori umakuSastojci za 4 osobe:

- 600g puretine narezane na medaljone
- 3 paprike trikolorke - zelena, žuta i crvena
- 1 mala kocka pileće juhe
- 1 vrhnje za kuhanje
- 1-2 dl vina
- maslac ili ulje 
- sol, papar, vegeta, prstohvat bosiljka i origana

Priprema:

Na maslacu ili ulju popržite medaljone s obje strane. Izvadite. Stavite trobojnu papriku narezanu na sitne kockice, prodinstajte je, zalite vodom, vratite medaljone u tavu, dodajte pileću kocku, sol, papar, vegetu, bosiljak i origano. Dodajte i vrhnje za kuhanje. Pustite da se medaljoni do kraja prodinstaju... Podlite vinom i još malo kuhajte. 

Ako je umak ispao rjeđi, možete dodati malo oštrog brašna pomješanog s hladnom vodom kako bi se umak zgusnuo. 

Poslužite s njokima, fusillima ili tricolori tjesteninom.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.