U samom srcu Zagreba, u Staroj Vlaškoj, otvora se novi zanimljivi gastronomski punkt u kojem ćete imati priliku okusiti pravu napuljsku pizzu. Naime, pizzeria "Zero Zero", u kojoj će se sve pizze raditi po originalnoj talijanskoj recepturi od posebnog brašna, otvara svoja vrata u petak 10. listopada, u 17h, u Vlaškoj 35
Prije otvaranja svoje pizzerije "Zero Zero", vlasnik Siniša Matijević uložio je puno vremena i truda u istraživanje, izobrazbu osoblja i degustiranje talijanskih pizza, kako bi stanovnicima i turistima grada Zagreba mogao ponuditi samo najbolje.
Specifičnost pizzerije "Zero Zero" je u tome što se svi sastojci uvoze iz Italije, a pizze su rađene od posebnog brašna, namijenjenog isključivo za izradu tijesta za pizzu. Riječ je o sitno mljevenom brašnu tipa 00, po kojem je lokal i dobio ime "Zero Zero". To brašno koriste najbolje pizzerije u Italiji, Americi i ostatku svijeta. Ono se proizvodi od 12 vrsta žitarica iz raznih predijela Italije i mora imati posebnu elastičnost kako bi pizza-majstori mogli razvući tijesto vrteći ga na dlanu u zraku.
Pizzeria "Zero Zero" smještena je u zgradi staroj više od 200 godina, a uređenje čitavog lokala trajalo je preko godinu dana i apsolutno je u znaku Italije, pa tako, na zidu, uz boje talijanske zastave, možete vidjeti i sliku prekrasne talianske glumice Sophije Loren, kao i model popularnog talijanskog motora Vespa. Čitav interijer zrači dolce vita atmosferom.
Specifičnost unutrašnjosti pizzerije je i otvorena kuhinja u kojoj gosti mogu pratiti izradu svake naručene pizze, a u istoj, u oči bode velika krušna peć teška dvije i pol tone, naručena od proizvođača u Genovi. Temperatura u njoj varira između 450 i 500 stupnjeva Celzijevih, što je i idealna temperature za pečenje pizze.
U petak između 17:00h i ponoći svakako se uputite u Staru Vlašku i okusite dašak Italije u samom srcu Zagreba.
Jasnica Turk
@09.10.2014. 11:35 1Svaka pizza koju sam jela u Italiji me nije nešto posebno oduševila. Sada, možda sam jela na krivim mjestima, a možda jednostavno nisam za njihove pizze. Ali uređenje i koncept izgledaju zanimljivo, u nekoj bliskoj/dalekoj budućnosti bi možda bilo lijepo otiči tamo.
Minimojka
@09.10.2014. 11:36 1može, svakako ću ići isprobati
glamurlover
@09.10.2014. 11:41 1Otići ću isprobati. Volim pizzu.
lulija
@09.10.2014. 14:29 2Moj muž i ja obožavamo pizzu i definitivno ćemo otići sprobati i ovu pizzu..;)
Gioia
@09.10.2014. 20:36 1eeee pizza napolitana...eeee....fantastično
beba
@09.10.2014. 20:53 2Obožavm pizzu!!!! Sigurno će biti fina:))))
Gioia
@09.10.2014. 22:50 0ja gladna...definitivno ću ići probati
Nikolina
@10.10.2014. 10:05 0Obožavam pizzu, jedva čekam otići isprobati kakva je u Zero Zero.
nives023
@10.10.2014. 18:18 0bravo!!!
Nikolina
@03.11.2014. 20:11 0Bila sam u ovoj pizzeriji, pizza je stvarno dobra, a konobar je bio ljubazan i nimalo napadan.
ekatarina
@10.04.2017. 23:23 0muž i ja u potrazi za dobrom pizzerijom otkad smo se doselili u centar i bome ćemo ovo isprobati