Povodom proslave 150. obljetnice rođenja velikog finskog skladatelja Jeana Sibeliusa, u sklopu programa „Fall for Sibelius", Veleposlanstvo Finske u suradnji s hotelom Esplanade, najavljuje „Tjedan finske gastronomije" od 12. do 18. listopada u šarmantnom Le Bistrou te ekskluzivnu „Gala večer sa Sibeliusom", u restoranu Zinfandel's uz finske specijalitete i posebnu glazbenu poslasticu - nastup svjetski poznatog zbora Dominante
Veleposlanstvo Finske u Zagrebu i hotel Esplanade pozivaju sve ljubitelje glazbe, kulture i finih delicija na poseban glazbeno-gurmanski užitak – „Gala večer sa Sibeliusom“ u čast 150. godišnjice rođenja velikog finskog skladatelja i gurmana Jeana Sibeliusa. Ekskluzivnom gala večerom koja će se održati u srijedu, 14. listopada u otmjenom restoranu Zinfandel's, organizatori će gostima pružiti jedinstvenu priliku da uz glazbenu ostavštinu Jeana Sibeliusa uživaju u slasnim delicijama pitoreskne Finske, u izvedbi Ane Grgić i njenog kulinarskog tima.
„Gala večer sa Sibeliusom“' dio je programa „Fall for Sibelius“, koji se od 9. listopada do 8. prosinca održava u nekoliko gradova diljem Hrvatske u svrhu promocije izuzetnog skladateljskog doprinosa glazbi i kulturi, kroz nastupe mješovitih zborova i koncerte simfonijskih orkestara. Ovom će prilikom zbor Dominate, jedan od najistaknutijih mješovitih zborova u Finskoj, nastupiti po prvi puta u Hrvatskoj, slaveći pritom široki repertoar Sibeliusovih djela.
Veselimo se ovoj prekrasnoj suradnji s Veleposlanstvom Finske, gala večeri i jedinstvenom glazbenom nastupu zbora Dominante, kojem će prostor otmjenog restorana Zinfandel's savršeno poslužiti kao glazbena kulisa. Vjerujemo da će gosti istinski uživati u kombinaciji odabranog repertoara Sibeliusovih skladbi i pomno kreiranog jelovnika kojeg je, inspirirana knjigom „Dining with Sibelius" i finskim tradicionalnim receptima, za ovu priliku osmislila je Chef de cuisine, Ana Grgić, istaknuo je generalni direktor hotela, Ivica Max Krizmanić.
Gala večera započet će u 19 sati u Esplanade Baru finskom dobrodošlicom – likerom od arktičke maline uz glazbeni performans zbora Dominante nakon kojeg slijedi svečana večera uz nastavak glazbenih nastupa zborskih kvarteta i okteta među sljedovima jela.
Na stolu će se tako naći file jelena punjen vrganjima u umaku od brusnica, tradicionalna finska juha od lososa, slasni brancin s kremom od šafrana, aromatični mouse od dimljenog lososa i crème brûlée od bobičastog voća.
Cijena večere od četiri slijeda jela uz piće dobrodošlice iznosi 385 kn, rezervacije se primaju na broj telefona +385 (0)1 4566 644 ili putem e-maila zinfandels@esplanade.hr. Broj mjesta je ograničen.
Za sve one koji neće moći prisustvovati večeri, a imaju želju kušati finske specijalitete, osmišljen je i poseban meni koji će biti u ponudi Le Bistroa, od 12. – 18. listopada u „Tjednu finske gastronomije".
Veliko mi je zadovoljstvo surađivati s hotelom Esplanade i omogućiti gostima jedinstvenu večeru i glazbeni doživljaj u stilu najistaknutijeg Finskog skladatelja Jeana Sibeliusa, izjavio je veleposlanik Finske u Hrvatskoj, Timo Rajakangas.
sweety
@29.09.2015. 10:35 2Imala sam čast osobno razgovarati s veleposlanikom Finske, i izrazito mi se sviđa posvećenost ovom projektu 'Fall for Sibelius' :) A i finska kuhinja je sigurno fina :)
beba
@29.09.2015. 10:38 1Lijepo, zanimljivo:))))
Minimojka
@29.09.2015. 12:31 2ovo je divna ideja
Hinka
@29.09.2015. 12:34 2Nisam nikad probala Finsku kuhinju. Nadam se da ću imati priliku, stvarno me zanima.
Đuki
@29.09.2015. 14:46 1Odlično!! A kako će tek biti fino, mmmm....
Metafora
@29.09.2015. 23:05 0Fino finski
Sirenina
@30.09.2015. 13:44 0Ovo izgleda fantastično
Pistacija
@30.09.2015. 17:40 0Eh da sam sretnica koja zalazi u esplanadu
ileanna
@10.10.2015. 14:29 0divna ideja