Iako je danas čokolada uobičajena namirnica, još uvijek nosi dašak južnoameričke egzotike, a čokoladu spravljenu kod kuće rijetko da će netko odbiti kušati. Jednostavne za pripremu, a fantastičnog okusa, Maja Kefeček u svojoj četvrtoj i najnovijoj kuharici nudi veganske slastice od čokolade kojima ćete teško odoljeti
Probajte pikantnu čokoladnu kremu s đumbirom i narančom ili mediteransku čoko pitu s pinjolima, bademima i smokvama, ali i izvrsne klasike u veganskom ruhu: vjerojatno jedva čekate da napravite domaću crnu ili bijelu čokoladu, slasnu sachericu, čoko brownieje ili jaffa kekse. Naši su favoriti superfood čokolada, štrudla s čokoladom i kruškama te čokoladna tjestenina. A tu je i ljuto grah varivo, da, pogađate, s čokoladom! Možete li odoljeti takvom izazovu? Fotografije u kuharici i stiliziranje hrane i ovoga puta potpisuje naša poznata fotografkinja Maja Danica Pečanić.
O autorici: Maja Kefeček autorica je kuharica Kruh i peciva, Slano i slatko od brašna, Namazi i umaci i Čokolada. Niz godina Maja se bavi proučavanjem i promicanjem zdrave i prirodne prehrane. Završila je Školu prirodne kuhinje pri Makronovi te brojne seminare i radionice o zdravoj prehrani i zdravom življenju. Vodi radionice kuhanja, piše članke i daje poduke iz kuhanja. S Ustanovom Makronova zadnjih nekoliko godina surađuje na edukativnim programima kao što su seminari prirodne prehrane, Škola prirodne kuhinje te rezidencijalni seminari. Po struci je dipl. ing. geologije i paleontologije, živi u Zagrebu, uživa u kuhanju za prijatelje i obitelj, eksperimentiranju s novim namirnicama, osmišljavanju recepata, te u putovanjima na kojima istražuje lokalne namirnice i načine pripreme hrane.
Čokoladne zvjezdice
Sastojci:
- 100 g djevičanskog kokosovog ulja
- 5 žlica javorovog sirupa
- 50 g kakao maslaca
- 50 g sirovog kakaa
- 1 žlica maca praha
- 2 žlice goji bobica
- 1 žlice konopljinih sjemenki
- 2 žlice chia sjemenki
- 2 žlice krupno usitnjenih zrna kakaa (kakao nibs)
Priprema:
Otopite na pari kakao maslac i kokosovo ulje, dodajte javorov sirup pa kakao i zatim ostale sastojke. Izlijte u kalup i ohladite. Dodatke možete dodati izravno u čokoladu i dobro promiješati prije nego je izlijete u kalup ili staviti na vrh čokolade prije nego se stvrdne. Ohladite najprije na sobnoj temperaturi pa čuvajte u hladnjaku. Poslužite uvijek rashlađenu u hladnjaku.
lile
@16.12.2015. 12:00 3Pretpostavljam da bi recept mogao biti uspješan i ako nemamo djevičansko nego samo obično kokosovo ulje.
Minimojka
@16.12.2015. 12:34 2izgledaju bogovski
beba
@16.12.2015. 15:20 1Jako zanimljivo:)))) Sasvim nešto novo.....
Suzanna
@16.12.2015. 15:36 1Izgleda preeefino :)
Arijana
@16.12.2015. 15:48 1Izgledaju odlično, a mislim da su takve i okusom :D
Đuki
@17.12.2015. 09:53 0Izgledaju fino!!
Minimojka
@17.12.2015. 12:21 0savršeno
Gioia
@19.12.2015. 07:50 0pojela bih sliku, kako dobro izgleda
Pistacija
@19.12.2015. 15:33 0Ovo ni gledat ne smijem
Nikolina
@19.12.2015. 22:37 0Izgledaju mrak, ali sastojci su me nekako odgovorili od pokušaja pripreme.
Lana010
@20.12.2015. 15:42 0Krasno izgledaju. Mislim da ih pravim sutra