Iako je danas čokolada uobičajena namirnica, još uvijek nosi dašak južnoameričke egzotike, a čokoladu spravljenu kod kuće rijetko da će netko odbiti kušati. Jednostavne za pripremu, a fantastičnog okusa, Maja Kefeček u svojoj četvrtoj i najnovijoj kuharici nudi veganske slastice od čokolade kojima ćete teško odoljeti

maja kefeček, čokolada

Probajte pikantnu čokoladnu kremu s đumbirom i narančom ili mediteransku čoko pitu s pinjolima, bademima i smokvama, ali i izvrsne klasike u veganskom ruhu: vjerojatno jedva čekate da napravite domaću crnu ili bijelu čokoladu, slasnu sachericu, čoko brownieje ili jaffa kekse. Naši su favoriti superfood čokolada, štrudla s čokoladom i kruškama te čokoladna tjestenina. A tu je i ljuto grah varivo, da, pogađate, s čokoladom! Možete li odoljeti takvom izazovu? Fotografije u kuharici i stiliziranje hrane i ovoga puta potpisuje naša poznata fotografkinja Maja Danica Pečanić.

O autorici: Maja Kefeček autorica je kuharica Kruh i peciva, Slano i slatko od brašna, Namazi i umaci i Čokolada. Niz godina Maja se bavi proučavanjem i promicanjem zdrave i prirodne prehrane. Završila je Školu prirodne kuhinje pri Makronovi te brojne seminare i radionice o zdravoj prehrani i zdravom življenju. Vodi radionice kuhanja, piše članke i daje poduke iz kuhanja. S Ustanovom Makronova zadnjih nekoliko godina surađuje na edukativnim programima kao što su seminari prirodne prehrane, Škola prirodne kuhinje te rezidencijalni seminari. Po struci je dipl. ing. geologije i paleontologije, živi u Zagrebu, uživa u kuhanju za prijatelje i obitelj, eksperimentiranju s novim namirnicama, osmišljavanju recepata, te u putovanjima na kojima istražuje lokalne namirnice i načine pripreme hrane.

maja kefeček, čokolada

Čokoladne zvjezdice

Sastojci:

- 100 g djevičanskog kokosovog ulja
- 5 žlica javorovog sirupa
- 50 g kakao maslaca
- 50 g sirovog kakaa
- 1 žlica maca praha
- 2 žlice goji bobica
- 1 žlice konopljinih sjemenki
- 2 žlice chia sjemenki
- 2 žlice krupno usitnjenih zrna kakaa (kakao nibs)

Priprema:

Otopite na pari kakao maslac i kokosovo ulje, dodajte javorov sirup pa kakao i zatim ostale sastojke. Izlijte u kalup i ohladite. Dodatke možete dodati izravno u čokoladu i dobro promiješati prije nego je izlijete u kalup ili staviti na vrh čokolade prije nego se stvrdne. Ohladite najprije na sobnoj temperaturi pa čuvajte u hladnjaku. Poslužite uvijek rashlađenu u hladnjaku. 

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.