Na kultnom filmskom festivalu glavne će zvijezde sigurno biti John Malkovich, Antonio Banderas i Isabelle Hupert, koji primaju specijalne nagrade za rad na filmu. U selekciji će biti prikazano 14 igranih i 16 dokumentarnih filmova, te 15 iz posebnog izbora „Istok-Zapad"

john malkovichJohn Malkovich, Isabelle Huppert i Antonio Banderas uskoro dobivaju posebne nagrade na Međunarodnom festivalu filma u Karlovym Varyma, koji se održava od 3. do 11. srpnja. Čuveni Amerikanac koji ističe kako njegovi preci imaju hrvatske, bosanskohercegovačke i srpske korijene, nanovo predstavlja svoj poznati triler "The Dancer Upstairs", prvi film koji je realizirao, 2002 godine. Također će pokazati i nedavni producentski uspjeh, dokumentarac "Wich Way Home", nedavno nagrađen na Sundance Film Festivalu.

Još uvijek aktivni Miloš Forman, vraća se kući, pa će na Festivalu promovirati svoju jazz operu "Dobro plaćena šetnja", ostvarenu 2007 godine, na prestižnoj sceni praškog Nacionalnog kazališta.

Za 44. izdanje Festivala koji se svake godine organizira u toplicama, nekada zvanim Carlsbad, okupit će se više od 800 profesionalaca, sa 19 svjetskih premijera. Službenu selekciju čini 14 dugometražnih igranih ostvarenja, 16 dokumentarnih, kao i petnaestak filmova iz izbora "Istok-Zapad", koji predstavlja mlade, nadarene, ali nepoznate sineaste iz srednjeg, južnog i istočnog dijela Starog kontinenta.

Prošle godine, manifestaciju je posjetilo 145 000 gledatelja iz cijelog svijeta, pa se organizatori i ove godine nadaju velikom odazivu zaljubljenika u film.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.