Četiri godine nakon albuma "Safe Trip Home", sanjiva Dido, žena s jednim od najimpresivnijih vokala današnjice, vraća se novim albumom "Girl Who Got Away" koji najavljuje prvi single "No Freedom". Singl otvara put u niz pjesama koje govore o prkosu, nadi, slomljenom srcu i sličnoj tematici koja će vas natjerati da se uvijek ispočetka zaljubite u Dido i njezinu glazbu. Dido je, naime, svojim moćnim glasom, toplinom i emocijama, uspjela napraviti bezvremenske, a opet moderne pjesme

dido no freedom

Jedna od najcjenjenijih britanskih kantautorica Dido, nakon nekoliko godina stanke, vraća se na scenu novim albumom "Girl Who Got Away". Na produkciji albuma Dido je ponovno radila sa svojim bratom Rollom Armstrongom iz grupe Faithless.

- Bilo je nevjerojatno zabavno snimati album. Uopće nisam bila pod pritiskom. Sve je bilo tako prirodno i lako. – ističe Dido koja je na albumu radila tijekom 2011. godine. Dio materijala je napisala i snimila prije trudnoće, a dio tijekom trudnoće.

Stoga ni ne čudi što se rado prisjeća trenutaka sa snimanja - primjerice dok je pjevala pjesmu "Girl Who Got Away", osjetila je kako je beba u trbuhu udara toliko jako da je pomislila da će pasti. Utjecaj majčinstva i pozitivne energije osjeti se i na albumu, osobito u pjesmi "Go Dreaming". Na pjesmi "Let Us Move On" pridružio joj se reper Kendrick Lamara, a do punog je izražaja njena prepoznatljiva senzualnost došla u autobiografskoj pjesmi "Sitting On The Roof Of The World".

dido no freedom

Dido je osvojila publiku diljem svijeta albumom "No Angel", a u karijeri je prodala više od 29 milijuna albuma i osvojila niz prestižnih glazbenih nagrada.

Ovim će se albumom Dido pridružiti sjajnim Sony izdanjima u ožujku 2013. kada izlaze i dugoočekivani albumi grupe Depeche Mode te najveće ovogodišnje iznenađenje - novi album Davida Bowieja!

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.