Najnoviji frizerski trendovi preporučuju kratke "pixie" frizure s nemarnim šiškama na čelu. Rihanna, Keira Knightley, Michelle Obama... samo su neke od zvijezda koje su se pomamile za tim apsolutnim hitom sezone. Ova praktična frizura pogodna je za sve oblike lica, a kombinirajući dužine kose može se izraziti pravilan oblik glave, istaknuti jagodice i posebno naglasiti oči

RihannaPixie frizura je slojevito šišana, s obavezno stanjenim vrhovima koji ulaze jedni u druge. Takav način šišanja nam daje slobodu u održavanju jer je sušenje vrlo jednostavno. Osim toga, čak je niti vjetar ne može pokvariti i dobro se ponaša dok raste.

Takva frizura može se upotpuniti bojom ili kombinacijom boje i pramenova. Lijepo izgleda u svim tonovima, od platinaste, preko smeđe, do crne. Za styling je idealna pasta za raščupavanje koja naglašava stanjene vrhove i daje seksi izgled.

A kako pixie frizure nose njezine najbolje ambasadorice u svijetu poznatih i slavnih?

Rihanna – na prvi pogled vidimo 'pixiecu', lijepo i uredno ošišanu kosu, kratko iza i sa strane, a šiške duge, stanjene i ravne. Ali Rihanna ima kovrčavu kosu koju prvo treba izravnati da bi se mogla šišati.Drugim riječima, iza tog završnog rezultata stoji puno truda i ruke pravog majstora. Usklađena je tamno-smeđom bojom koja joj lijepo pristaje na ten i oči.

 

 

 

keira knightleyKeira Knightley - nosi raščupanu pixie frizuru. Šišana je slojevito, a vrhovi su joj stanjeni kako bi dobila na volumenu i "neurednosti". Duge, neravne i blago asimetrične šiške daju joj mekani i zavodljiv izgled upotpunjen svijetlo-smeđom bojom i malo svjetlijim pramenovima koji ističu stanjene vrhove.

 

 

 

 

 

 

Antonija StuparAntonija Stupar - njezin je izbor mirnija varijanta pixie frizure. Također je šišana slojevito pri čemu je više naglašena asimetrija. Ova kraća frizura joj otkriva pravilno lice i naglašava oči koje su postale izraženije. Boja je topla smeđa i lijepo je upotpunila frizuru.

 

 

 

 

 

 

Michelle ObamaMichelle Obama - nosi kosu začešljanu od lica što ga čini još otvorenijim. Šiške su joj do obrva, ali su mekano spojene u kosu koja pada, blago pokrivajući vrat. Boja je tamno-smeđa, što joj izvrsno pristaje. Kosa joj je prirodno kovrčava, ali je ispeglana te djeluje profinjenije.

 

 

 

 

 

 

 

 

Nikolina Perković
Frizerski studio NIKAS
Pavla Hatza 4, Zagreb
01/4812-380

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.