Liv Tyler, holivudska miljenica i jedna od najljepših žena svijeta, otkriva sve o svojim omiljenim ritualima ljepote. Slavna je glumica, naime, postala novo zaštitno lice branda Pantene, što je logično s obzirom da je njena prekrasna duga kosa oduvijek njen zaštitni znak – od videospotova koje je snimala sredinom 90-ih za tatinu grupu Aerosmith, preko ikonične uloge vilenjakinje Arwen u trilogiji „Gospodar prstenova“, do danas, kada se Liv više posvećuje majčinskoj i obiteljskoj ulozi, ali je uvijek jednako njegovana i prelijepa

liv tyler

Kako je surađivati sa slavnom markom Pantene Pro-V? 
- Zaista sam uzbuđena zbog suradnje s Panteneom na ovom novom projektu, posebno jer smo već surađivali na oglasnoj kampanji još 1996. kada sam imala 19 godina! Tijekom godina isprobala sam različite marke proizvoda za njegu kose, ali Pantene je ostao moj favorit jer moja kosa nakon njega izgleda zdravo, a takva je i na dodir.

Kako biste opisali svoj tip kose?
- Moja kosa spada u kategoriju "normalna do gusta", ima je podosta i zaista ima punoću. A najbolje je što, zahvaljujući Pantenu koji brine za nju, mogu zadržati dužinu bez brige o ispucalim vrhovima.

Kako je vaša kosa izgledala nakon korištenja nove kolekcije Pantene Pro-V? Jeste li primijetili razliku?
- Koristim kolekciju Intensive Repair za normalnu do gustu kosu i zaista sam primijetila razliku. Moja kosa izgleda zdravije i doima se zdravije pod rukom nego ikada do sad, što je odlično jer znači da se ne moram previše baviti njom dok radim.

S obzirom na profesiju, vaša kosa prolazi niz "mučnih" tretmana...
- Doista, moja kosa prolazi kroz jako puno oblikovanja zbog snimanja, fotografiranja i evenata, a sve to uzima svoj danak pa kosi posvećujem jednaku njegu kao koži. Temeljito je perem šamponom, njegujem balzamom nakon svakog pranja i koristim tretmane koji se ne ispiru barem jednom tjedno, a nekad i češće, za dodatnu njegu. Nakon toga obično zaštitim vrhove serumom ili hranjivim sprejem kako bi ostali u vrhunskom stanju. 

liv tyler 

Kakve frizure nosite kada ne radite; kada ste kod kuće?
- Kada sam kod kuće, nastojim pružiti svojoj kosi malo odmora, puštajući je da se prirodno osuši i izbjegavajući previše oblikovanja. Osim toga barem jednom tjedno nanesem tretman koji se ne ispire, a nakon njega se stvarno primijeti razlika na kosi.

Utječe li vaša kosa na način na koji doživljavate samu sebe?
- Da, apsolutno. Volim svoju dugu kosu jer se uz nju osjećam ženstveno i samouvjereno. A to znači i da mogu eksperimentirati s različitim frizurama, ovisno o raspoloženju, pa one mogu biti glamurozne, prirodne i zavodljive! Kosa je izuzetno važan dio mojeg sveukupnog izgleda.

Koja je najgora stvar koju ste napravili svojoj kosi?
- Napravila sam spiralnu trajnu kada sam imala samo 9 godina.

Koji su inače vaši omiljeni proizvodi za njegu i ljepotu?
- Serum za ispucale vrhove Pantene Pro V te šampon i balzam Intensive Repair, korektor YSL Touche Éclat, balzam za usne i obraze Givenchy Hydra Sparkling Magic Lip & Cheek Balm, proizvodi Clairsonic Beauty, puder Givenchy Le Prisme Unique Compact Powder, rumenilo Givenchy Cream Blush Gelee, ulje Rodin i ruž Givenchy translucent Berry Stain.

liv tyler

U kojim beauty tretmanima najviše uživate?
- U tretmanima za lice i spa-tretmanima

Jeste li ikada promijenili boju kose?
- Nekoliko puta sam obojala kosu u crveno i uživala sam u tome! Baš je bilo zabavno! 

Bi li vas nešto moglo privući da napravite neku drastičnu promjenu sa svojom kosom?
- Sviđa mi se moja kosa ovakva kakva jest, ali uvijek sam spremna za eksperimentiranje ili drastične promjene ako je u pitanju dobra uloga, kao kada me Robert Altman zatražio da ošišam kosu za ulogu u filmu "Cookie’s Fortune". Ta mi se prilika uistinu svidjela.

Odakle dolazi vaša inspiracija kada su u pitanju ljepota i stil?
- Volim romantični retro stil. Inspiraciju crpim od mame, bake, starih filmova, fotografija te promatranja niza zanimljivih likova svakoga dana u New Yorku.

Tko su vaši stilski idoli?
- Rita Hayworth i Debbie Harry.

Postoji li neka frizura ili boja koju biste voljeli isprobati?
- Platinasto plava kao kod Debbie Harry.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.