U nadolazeće zimske dane balzami za usne gotovo su neizostavni dio ženskih i muških torbi, džepova, ladica... Zaista mnogi posegnu za balzamima za usne. Uopće nije čudno, jer suhi zrak u prostorima u kojima boravimo, vjetar i hladnoća isušuju usnice više nego u bilo koje drugo godišnje doba

prirodni balzami za usne

U raznim drogerijama i trgovinama gdje se prodaju kozmetički proizvodi, izbor balzama za usne je doista velik, a i cjenovno su prihvatljivi pa nije rijetko da ih mnogi imaju u svojoj kolekciji po 5-6. Tako sam jednom prilikom bila u drogeriji u koju inače ulazim jedino kada trebam kupiti jedinu stvar koju (još) nisam uspjela sama napraviti – maskaru - i tom prilikom čula tri djevojke koje su birale balzame. Birale su boje, mirise i «okuse» i na kraju zaključile da ih svaka ima doma barem još pet sličnih. Pitala sam se zašto imaju doma 5 različitih balzama. A onda sam se sjetila vremena kad sam i sama tako kupovala bijeli, zeleni, roza itd, i s niti jednim nisam bila zadovoljna, jer koliko god sam mazala usne, one kao da su bivale sve suhlje i suhlje.

S prirodnim balzamima za usne to se definitivno ne događa. Shea i kakao maslac, pčelinji vosak i biljno ulje od kojih se sastoje prirodni balzami sasvim sigurno će vašim uasnama pružiti njegu i zaštitu kakvu želite i trebate. Osim toga, miris i okus pravog prirodnog balzama ne možete usporediti s ni jednim od 5 ili više balzama koje već imate kod kuće.

Kod nas postoje specijalizirane trgovine koje se bave prodajom sastojaka i ambalaže za izradu prirodne kozmetike, pa tako možete kupiti i tubice i napraviti balzam «kao iz dućana». Osim osnovnih sastojaka, mogu se kupiti i prirodni jestivi ekstrakti, pa tako možete napraviti balzam s mirisom jagode, breskve, marelice, ananasa, vanilije, čokolade....itd. I sve to možemo uz pomoć prirodnih mineralnih oksida pretvoriti i u boju koju želimo, pa napraviti vlastiti roza, plavi, zeleni, žuti balzam.

Postoje također mineralni oksidi koji daju svjetlucavost, pa možete izraditi balzam mirisa i boje koje želite i k tome još i svjetlucavi. Iako se može činiti komplicirano, izraditi takav jedan balzam je vrlo jednostavno, lako i brzo. A kada ga napravite jednom sami, vidite prednosti koje vam daje u njezi i mogućnosti izrade vlastitih kreacija, onda to dobiva još jednu novu dimenziju zadovoljstva i radosti.

Viola, aromaterapeutske usluge i savjetovanja po pozivu i dogovoru s klijentima  www.aromaterapijaviola.com
mob: 091-180-15-92
Mesnička 16, Zagreb
mail: katica.wolf@gmail.com

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.