Znam puno žena (i sama spadam u tu skupinu) koje imaju problema s viškom estetski i higijenski nepoželjnih dlačica. Bilo koju metodu depilacije izaberete i provodite, često se, nažalost, pojavljaju neželjene posljedice u vidu crvenila, iritacija kože i neizbježnog urastanja dlačica. Takve posljedice depilacije možete smanjiti i u većini slučajeva izbjeći pravilnom njegom

urastanje dlačica

Ako imate problema s urastenjem dlačica, od najveće pomoći će vam biti pilinzi. Prije depiliranja preporučljivo je napraviti piling i istušitati se, kako biste omekšali kožu i proširili pore. Tako će se dlačice lakše odstraniti.

Nekoliko dana nakon depilacije kada dlačice počinju intenzivnije rasti, piling treba raditi dva puta tjedno kako biste omogućili dlačicama da rastu prema van, a ne u kožu. Napraviti piling u «kućnoj radinosti» zaista nije problem, jer imate na izbor jako puno sastojaka od kojih možete dobiti njegujući i učinkoviti pripravak.

Najbolji piling protiv urastanja dlačica jest piling s kukuruznim grizom: 30 g kukuruznog griza, 15 g biljnog ulja, dobro promiješati i ostaviti 10-tak minuta da odstoji, dodati 5g biljnog glicerola i 5-6 kapi eteričnog ulja. U tu svrhu vam također može poslužiti kava, mak, kokos, mljeveni bademi...

Kako biste ublažili i što brže uklonili crvenilo i iritacije kože, odmah nakon depilacije trebamo nanijeti pripravak koje će imati protuupalno djelovanje. To može biti krema ili uljni pripravak. Ako se odlučite za uljni pripravak, bilo bi odlično da to bude kombinacija macerata nevena i kantarionovog ulja u koji možete dodati i nekoliko kapi eteričnih ulja s antibakterijskim, protuupalnim i regenerativnim djelovanjem (čajevac, širokolisna lavanda, ružarin kemotip verbenon, sjeme mrkve...).

Ako se odlučite za kremu, moja preporuka bi bila krema sa shea maslacem, maceratom nevena i dodatkom eteričnih ulja. Shea maslac kožu jako lijepo hidratizira i djeluje protuupalno, a u kombinaciji s maceratom nevena nikako ne možete pogriješiti. Bilo bi mi draže da o ovoj temi znam puno manje iz vlastitog iskustva (a više teoretski), ali eto, vjerujte mi, ovo su dobro isprobane metode.

Viola, aromaterapeutske usluge i savjetovanja po pozivu i dogovoru s klijentima www.aromaterapijaviola.com
mob: 091-180-15-92
mail: katica.wolf@gmail.com

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.