Lanolinska krema se izrađuje od lanolina koji je masnoća životinjskog porijekla i dobiva se s vune ovaca, biljnog ulja, hidrolata i eteričnih ulja. Lanolin je iznimno hranjiv pa omekšava kožu, štiti je od isušivanja i prodire u dublje slojeve kože

lanolinska krema

Kada sam prvi puta izradila svoju lanolinsku kremu i počela je redoviti koristiti oduševila sam se njenom učinkovitošću i od tada više ne mogu zamisliti da bih mogla biti jedan dan bez nje. Iz tog razloga sam je ponudila i u radionici za izradu kreme, maske za lice i lanolinske kreme. Bilo mi je fascinantno vidjeti nakon nekog vremena povratne reakcije polaznica. Naime, većina žena je došla na radionicu kako bi naučile izrađivati kremu i masku za lice, a lanolinska krema im je bila nepoznata. Nakon nekog vremena sam od njih počela dobivati mailove u kojima su mi pisale da im je krema za lice fantastična, maska također, a na kraju bi obično napisale - "ali što je ona lanolinska dobra!!!!" Sada pouzdano znam da neke od njih izrađuju lanolisku kremu u većim količinama i da se cijele obitelji mažu tom kremom.

Od čega se izrađuje i zašto tako čarobna?

Lanolinska krema se izrađuje od lanolina koji je masnoća životinjskog porijekla i dobiva se s vune ovaca, biljnog ulja, hidrolata i eteričnih ulja. Lanolin je iznimno hranjiv pa omekšava kožu, štiti je od isušivanja i prodire u dublje slojeve kože.

Biljna ulja, hidrolati i eterična ulja dodatno hrane i vlaže kožu pa sinergija svih sastojaka daje iznimno hranjivu i njegujuću kremu. Lanolinska krema služi za njegu ruku, suhih laktova, peta i pelenskog područja kod beba. Osim u te svrhe, lanolinska krema se pokazala vrlo učinkovitom u tretiranju raznih dermatitisa, manjih ranica, opeklina...

Izrada lanolinske kreme je vrlo jednostavna i ona se naziva još i krema u hladnoj pripravi jer nije potrebno zagrijavanje sastojaka, već je dovoljno sve dobro izmiješati. Također, nije potrebno dodavati emulgatore, jer je lanolin sam po sebi emulgator koji poveže sve sastojke.

Kombinacijom i izborom biljnih ulja, hidrolata i eteričnih ulja možete napraviti sasvim jednostavnu ili vrlo bogatu i hranjivu kremu.

Imam jednu prijateljicu koja obožava lanolinsku kremu i izrađuje je u svim kombinacijama, pa kada sam joj rekla da ću pisati članak o lanolinskoj kremi uzviknula je: "O lanolinska to zaista zaslužuje!"

Da, lanolilnska krema definitivno to zaslužuje, jer kad je jednom probate vidjet ćete zašto je tako čarobna.

Viola, aromaterapeutske usluge i savjetovanja po pozivu i dogovoru s klijentima www.aromaterapijaviola.com
mob: 091-180-15-92
mail: katica.wolf@gmail.com
 

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.