Bez obzira koliko se oprezno izlagali suncu tijekom ljeta, UV zrake ipak ostave trag na našoj koži i kosi, pa kada se vratimo s ljetovanja često koža i kosa ostanu u većoj ili manjoj mjeri isušeni

Katica Wolf
Katica Wolf

Svijet aromaterapije

Nažalost, vrlo brzo nakon toga stignu hladni jesenski dani u kojima se polako počne grijati, pa se isušivanje nastavlja. Pravilnom i redovitom njegom sasvim sigurno možemo umanjiti neugodan osjećaj suhoće kože i kose.

Kao prvo, treba redovito jednom tjedno raditi piling kako bismo skinuli sasušeni sloj stanica kože i zatim nanositi hranjive, njegujuće i regenerirajuće kreme.

Meni osobno najdraža krema za takvu njegu je krema koju napravim kombinacijom shea maslaca, biljnog ulja i eteričnih ulja.

Tu kremu je vrlo jednostavno izraditi, jer je potrebno samo izvagati u istim omjerima shea maslac i biljno ulje (bademovo, makadamijino...), ovisno o količini dodati 10-20 kapi eteričnih ulja (po želji) i sve dobro izmiješati (bez zagrijavanja) ručno ili mikserom. Na taj način se dobije krema koja ima teksturu kao šlag, jako lijepo se razmazuje, upija i iznad svega odlično njeguje.

shea maslac

Na suhu kosu potrebno je češće stavljati pakunge koji se vrlo jednostavno izrađuju kombiniranjem biljnih ulja ili biljnih ulja i maslaca.

Neizostavno biljno ulje za njegu suhe kose je ricinusovo ulje koje kosi daje vlažnost, potiče cirkulaciju i rast kose i izvrsno je regenerira. S obzirom da je jako gusto i viskozno, potrebno ga je pomiješati sa nekim drugim, rjeđim biljnim uljem kako bi se lakše nanijelo i poslije ispralo.

Prirodni pakunzi se primjenjuju tako da se pripremljena smjesa nanese na kosu, zamota toplim ručnikom i drži 2-3 sata. Nakon toga kosu je potrebno oprati blagim šamponom i po potrebi staviti regenerator.

Redovitim primjenjivanjem ovakvih tretmana rezultati sigurno neće izostasti, pa možemo spremno dočekati jesen i sezonu grijanja.

Viola, aromaterapeutske usluge i savjetovanja po pozivu i dogovoru s klijentima www.aromaterapijaviola.com
mob: 091-180-15-92
mail: katica.wolf@gmail.com

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.