Dolazi nam ljeto, pa vjerujem da će nam ova biljka biti od koristi, naročito ako nam se dogodi da se malo duže izložimo sunčevim zrakama, pa dođe do neželjenih većih ili manjih opeklina

Katica Wolf
Katica Wolf

Svijet aromaterapije

Tepezcohuite (lat. Mimosa tenuiflora) je višegodišnje stablo ili grm koje raste na područjima Južne Amerike. Ljekoviti dio stabla je kora koja se melje u sitni prah i koji ima široku primjenu u njezi kože.

Kora Tepezcohuite stabla bogata je taninima koji potiču mikrocirkulaciju u koži i saponinima koji regeneriraju stanice kože. Prvenstveno se koristi za liječenje opeklina, ali izvrsne rezultate pokazuje u liječenju akni, rana, ožiljaka, strija, za njegu suhe i oštećene kože.

Od kore samljevene u prah, rade se macerati (vodeni ili uljni) koji se mogu koristiti kao samostalni pripravci ili se mogu ukomponirati u izradu krema, losiona i tonika. U Meksiku ga nazivaju i "Stablo kože" jer su u velikom razornom potresu osamdesetih godina u nedostatku lijekova upravo korom ovog stabla izliječili veliki broj ozlijeđenih. Nakon toga, provedena su i brojna znanstvena istraživanja koja su potvrdila djelotvornost pripravaka izrađenih od kore stabla Tepezcohuite.

tepezcohuite

Kada sam prije tri godine pripremala radionicu za izradu prirodne ljetne kozmetike, imala sam se priliku uvjeriti u djelotvornost uljnog macerata koji sam napravila za potrebe radionice. Tih dana me je prilikom kuhanja ručka pošpricalo vrelo ulje po ruci. Nakon svega par nanošenja bol je prestala, a nakon svega dva-tri dana potpuno je nestao svaki trag opekline.

Moram priznati da sam bila jako iznenađena takvim brzim učinkom, pa eto, ako budete u mogućnosti, svakako probajte neki pripravak sa ovom divnom i čudesnom biljkom.

Viola, aromaterapeutske usluge i savjetovanja po pozivu i dogovoru s klijentima
www.aromaterapijaviola.com
mob: 091-180-15-92
mail: katica.wolf@gmail.com

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.