Jennifer Aniston nosi ga ležerno, Megan Fox strogo, Drew Barrymore u elegantnoj glam verziji... Konjski repić, ta naoko jednostavna frizura koju nosimo kad kuhamo ručak ili kad nam je vruće, postaje omiljeni dio savršenog stajlinga za crveni tepih. Nekoliko ideja za idealnu blagdansku frizuru gotovu u trenu

VESELI

Nježno svezan repić na vrhu ili na sredini tjemena, nikako stegnut - kosa je samo lagano skupljena, tako da kraći pramenovi slobodno ispadaju iz njega i nonšalantno se igraju oko vašeg lica. U ove zimske dane ovakav „ljetni" look dat će vam dodir svježine i razigranosti. Ako kosu uhvatite visoko, na vrhu tjemena, ovaj će vas repić spasiti od umornog izgleda jer je vedar i mladenački. Biraju ga: Eva Mendes, Jennifer Aniston i Charlize Theron.

eva mendes, jennifer aniston, charlize theron

STROGI

Dobro zalizana kosa čvrsto je stegnuta u niski, srednji ili visoki rep. Ovakav tip konjskog repa dobro pristaje ženama s ovalnim licima i lijepo formiranim glavama. Nemojte ga nositi ako imate „plosnato" tjeme, jer će ono previše doći do izražaja. Kosu možete počešljati u razdjeljak na sredini ili na stranu, ili je naprosto ravno potegnuti unatrag. Zbog svoje jednostavnosti i strogosti, ovako snažno svezan rep traži jaku šminku - vaše lice bit će u prvom planu. Biraju ga: Kate Hudson, Megan Fox i Mariah Carrey.

kate hudson, megan fox, mariah carrey

SA STRANE

Nježno uhvaćena kosa, sa strane uz vrat, pada u uvojcima ili lagano valovito, preko vašeg ramena. Nježna, romantična i ženstvena frizura, koja posebno dobro pristaje uz haljine i modne kombinacije golih ramena. Biraju ga: Coco Rocha, Kate Winslet i Diane Kruger.

coco rocha, kate winslet, diane kruger

GLAM

Osim ako ste jako vješti, za ovo će vam najvjerojatnije ipak trebati pomoć frizera. Večernju elegantnu frizuru s dobro uzdignutim tjemenom kako bi se dobio volumen ili, pak, sa savršeno uvijenim repom, koji je omotan jednim dijelom vaše vlastite kose, nećete lako napraviti sami. Klasična frizura za posebne prilike, koja će vam dati glamur, ali pazite da je pametno nosite kako vas ne bi postarala ili kako ne biste pretjerali s „raskoši" na glavi. Biraju ga: Drew Barrymore, Nelly Furtado i Teri Hatcher.

drew barrymore, nelly furtado, teri hatcher

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.