Hrvatska, ali i svjetska kozmetička industrija od jučer je bogatija za revolucionarnu kremu Medelior Active. Ova inovativna krema ujedno je prva ovakva krema u Hrvatskoj i široj regiji koja je specifičnog sastava, a uz to ne sadržava kortikosteroide i čije je djelovanje vidljivo već nekoliko sati nakon uporabe. Namijenjena je svim dobnim skupinama, a posebno onima koji imaju problema s kožom

medelioractive_zdravlje_cijela

Sirovine koje su korištene u proizvodnji Medelior Active kreme, osim što imaju blagotvorno djelovanje na kožu, znanstveno su dokazane kao vrlo učinkovite kod ublažavanja simptoma kožnih oboljenja poput psorijaze, neurodermitisa, seboreje i sličnih.

Davor Šarić, direktor tvrtke Socium Manus koja proizvodi kremu Medelior Active, istaknuo je njezin značaj:

Osobno već desetak godina imam dijagnosticiran neurodermitis i često sam primjenjivao kortikosteroidne terapije koje su bile samo trenutno učinkovite. Ovo je prva krema takvog sastava namijenjena za osjetljivu i problematičnu kožu čiji sastojci dokazano pomažu i kod ublažavanja simptoma psorijaze i sličnih kožnih oboljenja.

medelioractive_zdravlje_cijela1

Kao što je g. Šarić istaknuo, u projekt izrade kreme bili su uključeni i stručnjaci za kozmetologiju i stručnjaci za  kemiju s Kemijskog odsjeka PMF-a predvođeni prof. dr. sc. Predragom Novakom.

Nakon višegodišnjeg proučavanja analitike bioaktivnih spojeva i lijekova, krenuli smo u suradnju sa tvrtkom Socium Manus s ciljem razvoja metodologije određivanja aktivnih supstanci u kremi Medelior Active te smo zajedničkim snagama stvorili ovaj inovativan i poseban proizvod. – izjavio je prof. dr. sc. Novak.

Uzme li se u obzir proučavanje niza znanstvenih radova koji su obuhvaćali utjecaj prirodnih komponenti na kožne probleme i niz pokušaja proizvodnje uzoraka dok nije došlo do postignutog željenog učinka, razvoj Medelior Active kreme trajao je ukupno pet godina, a proizvod će se prodavati u ljekarnama i biljnim ljekarnama čije će adrese biti dostupne na službenim web stranicama. 

medelioractive_zdravlje_cijela2

Socium Manus je tvrtka osnovana 2012. godine s ciljem pokretanja proizvodnje i prodaje linije kozmetičkih proizvoda na hrvatskom, ali i inozemnom tržištu. Medelior Active krema ne sadrži nikakve štetne tvari za organizam i uz to što potiče regeneraciju kože, simptome poput svrbeža ublažava već u nekoliko minuta. Vrlo je učinkovita kod ublažavanja kožnih problema, kao i simptoma kožnih oboljenja poput psorijaze, neurodermitisa, seboreje i sličnih.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.