Limun je voće koje nam odgovara za konzumaciju u svim godišnjim dobima i koristimo ga kao dodatak raznim sokovima, koktelima, zimi čajevima, a omiljen je i kao dodatak u kulinarskim delicijama. Svojim svježim mirisom i kiselkastim okusom limun nas osvježava, razbuđuje i okrepljuje

Katica Wolf
Katica Wolf

Svijet aromaterapije

Tiještenjem kore limuna dobiva se eterično ulje koje ima široku primjenu, pa ga možemo koristiti u puno različitih pripravaka. Eterično ulje limuna osvježava, razbistruje um, podiže raspoloženje, iznimno je jak imunostimulator i antiseptik.

U ovom prilično naglom prelasku iz ljeta u jesen i povratku obvezama nakon ljetne pauze, bit će nam odličan saveznik u podizanju energije i motivacije da krenemo dalje sa svim obvezama koje nas čekaju.

Kako ga koristiti?

Svega 5- 6 kapi u difuzeru ili aroma lampici bit će dovoljno da vas ujutro pokrene da krenete vedrije i raspoloženije u nove/stare radne obaveze. Ako nemate difuzer ili aroma lampicu možete kapnuti par kapi na dlan, protrljati dlanove i nekoliko puta udahnuti miris.

Također, radne površine možete očistiti vodom u koju ste dodali malo medicinskog alkohola i nekoliko kapi eteričnog ulja limuna. Prostor u kojem radite odisati će svježinom, i vedrinom, a zbog antiseptičkog djelovanja bit će i odlično dezinficiran.

etericno ulje limuna

Prema mojim iskustvima, citrusna eterična ulja vole mnogi, pa tako vjerujem, ako dijelite radni prostor s još nekim, oni neće imati ništa protiv ovakvih vaših aktivnosti, a i cijela radna atmosfera bi mogla biti vedrija i poticajnija, a posao obavljen koncentriranije i preciznije.

Zbog jakog imunostimulirajućeg djelovanja, eterično ulje limuna će potaknuti obrambene snage našeg organizma i spriječiti neminovnu pojavu viroza koje se pojavljuju dolaskom jeseni.

Osim u radnim prostorima, sve navedeno možete primjenjivati i u svom domu, pa ćete tako osigurati sebi i svojim školarcima, ako ih imate, da brže i koncentriranije počnu obavljati svoje zadatke.

Viola, aromaterapeutske usluge i savjetovanja po pozivu i dogovoru s klijentima
www.aromaterapijaviola.com 
mob: 091-180-15-92
mail: katica.wolf@gmail.com

 

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.