Renata Sopek otkriva tajnu novog svjetskog hita - divnog, plesnog, ljetnog i strastvenog - zumba fitnessa. Uz njega ćete najzabavnije i najbrže postići čvrstu guzu, ravan trbuh i savršene noge...

renata_sopek_zumbaRenata Sopek, prekrasna voditeljica sve poznatija po posvećenosti vježbanju i zdravom životu, počela je vježbati izuzetno zabavan, ali i učinkovit tip fitnessa -  zumba fitness. Iako trenutno uživa u svim blagodatima ljeta, već najesen sigurno ćemo je vidjeti kako uživa u energičnim pokretima zumbe

Što je to točno zumba fitness?
To je novi trend vježbanja u svijetu. Modificiranim kretnjama iz aerobika pridodaju se pokreti latinoameričkih plesova. I dok učite nešto novo na treningu, vi cijelo vrijeme plešući učvršćujete tijelo, „topite" kile i pri tome se odlično zabavljate.

Kako ste vi otkrili zumba fitness?
Sasvim slučajno. Moja trenerica Helena Lojen došla je kod mene u fitness tražeći posao i tada sam saznala da je ona licencirana trenerica zumbe. U to vrijeme i jedina u Hrvatskoj.

Mogu li se u njemu prepoznati pokreti nekih poznatih plesnih ritmova?
Mogu. Kao što sam već napomenula,  pokreti latinoameričkih plesova sastavni su dio vježbe.

Kome biste preporučili takav oblik rekreacije?
Takvo vježbanje je pogodno zaista svima. U svijetu zumbu vole muškarci i žene svih dobi. Prednost zumba fitnessa je u tome što za sudjelovanje u treningu ne morate imati partnera.

Za što je dobar takav oblik vježbanja?
Oblikuje cijelo tijelo. Kao što znate, ples je najbolji za formiranje tijela - kilogrami nestaju, a vi se toliko zabavljate da ne primjećujete napor kao kod nekih drugih tipova treninga.

Koja je njegova prednost u odnosu na druge oblike vježbanja?
Zumba fitness je nešto sasvim novo. Vježbajući fitness po prvi puta se susrećete s plesom i na svakom treningu naučite nove plesne pokrete. Nekima je vježbanje u teretani statično, pa im zumba pruža željenu dinamiku.

renata sopek, zumba fitnessPostoje li neka ograničenja u fizičkom smislu ili u odnosu na starosnu dob?
Ne, budući da se grupe slažu po stupnjevima. Mogu sudjelovati svi, no ipak je potrebno, kao i kod svakog sporta i treninga, savjetovati se s liječnikom ukoliko postoje problemi sa zdravljem.

Koji ste najzanimljiviji ili najsimpatičniji komentar dobili od polaznice zumba fitnessa?
Žene često komentiraju kako bi voljele vidjeti više muškarca na treningu koji „vrte" guzama.

Kako ćete i gdje provesti ljeto?
Provest ću ga odmarajući se s dečkom na Pagu i u Splitu.

Hoćete li se i dalje predano baviti fizičkom aktivnošću ili je ljeto vrijeme odmora?
Uganula sam zglob pa ću, dok se ne oporavim, uživati u svim blagodatima ljeta.

Jeste li više tip koji će boravak na moru provesti lješkareći na plaži i čitajući knjigu ili ste skroz sportski i aktivan tip žene?
Inače sam aktivan sportski tip, ali nije mi ni ljenčarenje mrsko. No, ako mi se pruži prilika, uvijek ću isprobati vodene sportove.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.