Prepoznatljiva po svojoj neobuzdanoj kovrčavoj kosi, širokom osmijehu i, dakako, prekrasnom vokalu, Gina Victoria Damjanović u kratkom je roku osvojila srca glazbene publike. No zahvaljujući svom ležernom, ali promišljenom i maštovitom modnom stilu, sve više se profilira i kao zanimljiva modna pojava

gina victoria damjanovic

Proslava desete obljetnice sastava Detour bila je i odlična prigoda za predstavljanje nove  inspiracije domaćim modnim brendovima - Ivici Skoki i DeLightu,  koji su za slavljenički koncert u Tvornici kulture u Zagrebu odjenuli  Ginu Victoriu Damjanović, glavnu vokalisticu.

Bio je zaista užitak slušati rođendanski koncert ovog odličnog benda, a publika i modni znalci bili su oduševljeni  s dva različita outfita ove iznimno pozitivne i temperamentne mlade glazbenice: upečatljivi sjajni DeLight kompletić disko kraljice, te prekrasna Skokina haljina od tila koja, u kombinaciji vintage i urbanog stila, slavi žensku ljepotu.

gina victoria damjanovic

„Već pri prvom dogovoru oko Gininog  scenskog izgleda za koncert u Tvornici kulture, osnovna ideja i koncept bili su poprilično jasni. Naš je izbor odmah bila haljina, no umjesto da se , očekivano, bavimo čipkama i gliterom, odlučili smo se za jednostavniju formu - čistu i zanimljivu u donjem dijelu, uz duboki dekolte, a umjesto naše zaštitne crne ili pak pastelno roze boje, odabrali smo sivo plavu koja je Gini, s obzirom na ten i boju kose, odlično pristajala. Pri tom se niti u jednom trenutku nismo našli na skliskom terenu -  sve je ispalo odlično, vrlo sofisticirano i pritajeno sexy.  Uz ovu haljinu izrađenu od šest metara tila i tafta zanimljivo izneviliranih dužina,  i mi i Gina dobili  smo upravo ono što smo htjeli – divnu i jednostavnu, a opet pomaknutu haljinu sa spojem vintage i urbanih elemenata.“, izjavio je Ivica Skoko.

gina victoria damjanovic

Ivan Friščić, koji stoji iza brenda DeLight, zamislio je Ginu Victoriju kao disco princezu: „Kada smo zamišljali Ginu na slavljeničkom koncertu Detoura u Tvornici, inspiracija nam je prvenstveno bio disco. Gliter, šljokice, sjaj i hlače, svakako hlače u prvom planu. Gina često nosi haljine i to je nešto na što je publika navikla, tako da smo htjeli napraviti jedan stilski odmak i nešto po čemu će se, u modnom smislu, taj koncert zapamtiti. Vodili smo se udobnošću jer se ona u stylingu morala bezbrižno kretati i ujedno biti sigurna, a finalni efekt je morao biti wow. To su nam bile osnovne smjernice. Kritike kažu kako nismo pogriješili, štoviše da smo oduševili, na što smo izuzetno ponosni. Gina je divna, hodajuća je inspiracija i živa transformacija koja podnosi sve stilove. To je i jedan od razloga zbog kojeg smo je odabrali za zaštitno lice naše holiday kampanje koja izlazi za nekoliko dana.“, zaključio je Friščić.

gina victoria damjanovic

HAIR: Katica Topčić za Kevin Murphy
MAKE UP: Kasandra Draganić
STYLIST: Barbara Repe
PHOTO: Zvonimir Ferina

 

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.