Legendarna Žuži Jelinek, Hrvatima najdraža savjetnica po pitanju muško-ženskih odnosa, ljubavi, seksa i braka, modna stilistica i omiljena kolumnistica, ne posustaje niti u devedesetim godinama života. Upravo je predstavila svoju najnoviju, desetu po redu knjigu "Živjeli muškarci"

žuži jelinek, živjeli muškarci

Žuži je zamislila da ova knjiga ne bude samo puki zbir njezinih kolumni. Željela je da naslovi otkrivaju njezin stav kako doživljava muškarce i što misli o njima. To je žena koja govori da „Samo uz sretnoga muškarca, može biti i sretna žena", a o „Čarima zabranjene ljubavi" ima jasan stav. U odabiru tema zalaže se za sve aspekte koji mogu odrediti odnose muškaraca prema ženama, ali i obratno. A svaka tema potkrijepljena je činjenicama, doživljajima, vlastitima ili onih o kojima piše.

Njezina je snaga u iskrenosti, Žuži piše o onome što se mnogi ne usude ni pomisliti. Osim ljubavi i seksa koji je ponajviše zaokupljaju, govori i o svakodnevnim problemima, o osobnoj higijeni, o zdravstvenom odgoju, o odnosu prema novcu... Da je na pravome putu u svojim savjetima, potvrđuju brojna pisma i komentari njezinih čitateljica ali i čitatelja, za koje se u ovoj knjizi posebno zalaže. „Svijet bez muškaraca bio bi dosadan, besmislen i neizdrživ. Živjeli muškarci!", rekla je kroz smijeh Žuži Jelinek.

„Sa Žuži se ne moramo u svemu složiti, ali sigurno je jedno - ona ne govori na pamet. Sve što tvrdi, govori iskreno i na temelju vlastitog iskustva, a kada govori ili piše o sebi, čini to bez ikakvih ograda, za nju nema tabu tema, stoga vjerujem kako će svatko od čitatelja u ovoj knjizi naći nešto gdje će prepoznati sebe", kazala je Ivanka Vranković.

„Rijetke su osobe koji nas tako snažno oduševljavaju svojom životnom energijom kao što to već godinama čini Žuži. Kao izdavaču, osobita mi je čast da je jubilarna deseta knjiga Žuži Jelinek objavljena u našoj kući", zaključio je direktor izdavačke kuće Znanje Zvonimir Čimić.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.