Splitski pjevač debitirat će na kazališnim daskama ulogom Aladina u predstavi „Aladin i čarobna svjetiljka", u režiji Senke Bulić i Matka Brljevića. Inspirirana burtonovskom poetikom iščašenog animiranog filma, pop artom i klasicizmom, predstava je nešto sasvim novo i svježe na našoj teatarskoj sceni

luka nizetic i ana vilenica, aladin i carobna svjetiljka

Već puna dva mjeseca uz renomirana imena iz glumačkog svijeta, splitski pjevač Luka Nižetić priprema se za svoju prvu kazališnu ulogu, a prema njegovim dojmovima vjerojatno ne i posljednju. Njegovi kolege slažu se kako je uloga Aladina stvorena za Luku koji kao i ostali dio ansambla u predstavi glumi, pleše i pjeva, što će još više pridonosi atraktivnosti čitavoga projekta.

U režiji i koncepciji Senke Bulić i Matka Brljevića, Luka Nižetić uskače u Aladinovu kožu u verziji priče koju je prepjevao veliki hrvatski pjesnik Enes Kišević, stvorivši u hrvatskoj književnosti iznimno poetsko djelo o dječaku koji upoznaje moć čarobne svjetiljke i otkriva život u svim njegovim aspektima.

luka nizetic i ana vilenica, aladin i carobna svjetiljka

Nježna, čarobna, i nekako okrutno lijepa književnost djecu, ali i odrasle, na poetičan i vrlo suvremen način vraća izvornoj ljepoti bajke. Predstava „Aladin i čarobna svjetiljka" inspirirana je burtonovskom poetikom iščašenog animiranog filma, pop arta i klasicizma. Predstava je izgrađena suvremenim estetskim pismom čudesnog svijeta stvorenog kako za djecu tako i za odrasle.

Uz Luku Nižetića, glavnu žensku ulogu igra Ana Vilenica, a u glumačkoj su ekipi još i Ana Karić, Špiro Guberina, Marinko Leš, Stipe Kostanić, Vladimir Atomic Smud, Elvis Hodžić, Davor Ćiković, Zlatko Čančar, Martina Drezga, Miroslav Mlinar, Domagoj Lučić i Dino Perenski. Bajkovite kostime potpisuje Silvio Vujičić, scenografiju i glazbu Tomislav Ćurković, a koreografiju Irma Omerzo.

Premijeru pogledajte 21. lipnja s početkom u 20 sati na Scena Gorica.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.