Inspirirane lookom Davida Bowieja s kraja 70-ih, kada je izdao svoj kultni album „Low", neke od slavnih žena počele su nositi izbrijani donji sloj kose. Trend ovakve frizure lansirala je Rihanna, a usvojile mnoge mlade fashionistice

amelle berrabah i rihanna
Amelle Berrabah iz grupe Sugarbabes i Rihanna - stilizirana bob frizura, s obrijanim donjim slojem kose

Izbrijani donji dio glave Rihanna nosi već mjesecima, podsjećajući na varijaciju irokeze, kakvu su u originalnoj verziji (obrijane obje strane glave) strastveno nosili (i nose) punkeri i, naravno, Mohikanci. Light verziju frizure popularizirao je 1977. David Bowie koji se na coveru svog albuma „Low" pojavio s vatreno-crvenom bojom kose oblikovanom nalik na bob, a ispod je sve bilo obrijano.

Budući da je retro totalno in, posebno ako to znači copy-pastanje trendova iz 80-ih, onda je in postala i ova polu-izbrijana frizura. Nakon Rihanne, počela ju je nositi britanska manekenka Alice Dellal, a za njom su pod brijači aparat „pale" i pjevačica Sugarbabesa Amelle Berrabah i Sarah Harding iz grupe Girls Aloud... U jednom trenu svoje karijere, uvijek spreman na eksperimente s frizurom, sličnu poluobrijanu frizuru nosio je i David Beckham.

alice dellal
Britanska manekenka Alice Dellal - duga kosa s obrijanom jednom stranom glave

Trend je osvježavajući i buntovan, pravi odmak od pomno uvijenih klasičnih damskih frizura kakve nose Eva Longoria ili J.Lo. Naravno, sve je pitanje osobnog ukusa i stila, pa će ova frizura vjerojatno bolje stajati djevojkama i ženama čiji cjelokupni modni izričaj vuče na rokerske i lagano trash elemente.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.