Najnoviji Pirellijev kalendar pompozno je predstavljen u Moskvi na bombastičnoj konferenciji za medije koju je vodio francuski pisac Frédéric Beigbeder. Ove godine, cijeloj se priči oko slavnog kalendara pridaje još veća važnost jer ga je snimio modni velikan Karl Lagerfeld, a njegova je glavna zvijezda prekrasna holivudska glumica Julianne Moore

pirelli kalendar 2011

Pirellijev kalendar za 2011. godinu nastao je u Lagerfeldovu pariškom studiju, u suradnji s nekoliko Lagerfeldu najbližih kreativaca te poznatim imenima modelinga i filma pred objektivom velikog dizajnera. Inspiracija je Lagerfeldu bila grčka mitologija pa projekt nosi naziv „Mithology" i odiše raskoši, moći i elegancijom.

pirelli kalendar 2011

Ovo najnovije, 38. izdanje, kalendara broji 24 crno-bijele fotografije, a njegovi su protagonisti 15 ženskih i 5 muških modela koje predvodi Lagerfeldova prijateljica, slavna glumica Julianne Moore. Lagerfeld ju je za ovu priliku pretvorio u glavnu grčku božicu - Heru. Uz nju, pojavljuju se Bianca Balti, Elisa Sednaoui, Isabeli Fontana, Magdalena Frackowiak, Ana Rubik, Abbey Lee Kershaw, Lara Stone i Iris Strubegger te muški modeli Baptiste Giabiconi i Sébastien Jondeau, Brad Kroenig i Garret Neff i Jake Davis koji su zajedno utjelovili grčke bogove i božice, heroje i heroine.

pirelli kalendar 2011

Oružje, ukrasi, nakit i ostali predmeti koji se vide na fotografijama, izrađeni su posebno za ovo snimanje i djelo su Stéphanea Lubrina i Georgea Cortina koji su napravili narukvice, oružje i štitove, a Peter Philips postavio je zlatne listove na grudi modela.

Lagerfeld ističe kako je mitološka inspiracija nešto što ga duboko fascinira i što se simbolično izvrsno poklopilo s imenom Pirelli, tvrtkom koja je stvorena prije gotovo 140 godina i koja je postala moćna multinacionalna organizacija koja posluje u više od 160 zemalja diljem svijeta.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.