Usprkos činjenici da već 3 godine drma svijetom showbiza i mode, Lady GaGa gotovo da nije primirisala američki Vogue. Anna Wintour na naslovnici „svog" magazina i u velikim intervjuima/editorijalima voli vidjeti samo smjerne mlade dame poput Anne Hathaway i Natalie Portman ili zicere poput Angeline Jolie. Ipak, morala je popustiti pod pritiskom marketinga i čitatelja

lady gaga, vogue, ožujak 2011

U posljednjih nekoliko mjeseci na coveru američkog Voguea, te debele modne Biblije nad kojom sline milijuni fashionista diljem svijeta, mogli smo vidjeti dosadne portrete mladih američkih glumica. One, istina, sve odreda - Carrey Mulligan, Anne Hathaway, Natalie Portman, Kristen Stewart itd. - očaravaju svijet svojim talentom, uspjesima i ljepotom, ali su nažalost na naslovnici Anninog magazina ispale kao beskrvne gospođe u raskošnim haljinama. Nije američki Vogue što je nekad bio - zabavno, lagano subverzivno, kontroverzno i drsko medijsko čedo - niti u smislu sadržaja, niti u smislu vizuala. Sve ove lijepe glumice izgledaju gotovo kao da su slikane za popularni časopis Good Housekeeping (magazin konkurentske kuće Hearst namijenjen kućanicama), nego za Condé Nastov Vogue. Zato nam se ipak više sviđa što je Lady GaGa napokon unijela malo pomutnje u Vogue - Anna Wintour je navodno nikako nije željela na naslovnici, ali je popustila pod pritiskom marketinga i čitatelja. Statistike kažu da se magazini s GaGom najbolje prodaju, a magazini s Anninom štićenicom, glumicom Blake Lively - jako slabo.

Pa eto, Mario Testino slikao je GaGu s ružičastom perikom i bez obrva, s njenim izvanzemaljskim allure-om, a nama se to učinilo barem malo zabavnije od svih onih smjernih portreta bez krvi i mesa.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.