Sudeći prema ogromnoj popularnosti koju Kate uživa te prema oduševljenim komentarima svjetske javnosti, čini se kako Williamova odabranica svojim jednostavnim stilom savršeno pogađa pravi modni ton

kate middleton, vjenčanica alexander mcqueen

Iako nekolicina svjetskih modnih novinara (pretežno žučljivih cinika i vječito dežurnih nezadovoljnika), ističe kako je u modnom smislu Kate Middleton dosadna „do boli", velika većina ostalih slaže se kako mlada dama jako dobro barata jezikom modnog stila. Svakako, na svome nas je vjenčanju ostavila bez daha bajkovitom vjenčanicom s potpisom branda Alexander McQueen. Vjenčanicu boje bjelokosti izradila je McQueenova ekipa pod budnim okom kreativne direktorice Sarah Burton. Posebno nas je bez daha ostavio nježni pokrov čitave satenske vjenčanice i njezin veo, koji su izrađeni od engleske čipke i francuske Chantilly čipke - posebno izvezeni u Kraljevskoj školi šivanja pri Hampton Court Palaceu.

Svakako, nakon što su Michelle Obama i Carla Bruni Sarkozy, kao žene predsjednika vodećih svjetskih država, neprestano bile pred objektivima fotografa i svojim stilom osvojile svjetsku javnost, te su uvrštene na Vogueovu listu najbolje odjevenih, modni svijet dobio je još jednu ženu koja je svojim modnim ukusom počela puniti novinarske stupce. Ona je, naravno, Kate Middleton. Mnogi je nazivaju novom princezom Dianom, a Kate je baš poput nje osvojila svijet svojom jednostavnošću. Njezin modni stil je pod velikim povećalom, i ona se savršeno s time nosi. U Kateinom odijevanju posebno mjesto zauzimaju haljine (najviše Issine haljine), šeširi, kraljevska plava boja i torbice. No, Kate ne kupuje samo skupu odjeću s potpisom, voli kupovati i u Topshopu, Zari i u H&M-u. Većina komada koje Kate odjene, u rekordnom vremenu dobiju na popularnosti.

kate middleton, princ william

Brazilski brand Issa, čija je glavna dizajnerica Daniella Issa Helayel, omiljeno je dizajnersko ime mlade Kate. Jednostavne siluete i jarke boje karakteristične su za ovu marku te jedan od razloga simpatije Kate, ali i ostalih poznatih osoba poput Madonne, Keire Knightley, Scarlett Johansson i Kate Moss. Plava Issina haljina koju je Kate nosila na objavi zaruka rasprodala se diljem zemlje, kao i sve varijacije na nju. Poznato je da je plava jedna od kraljevskih boja, a Kate joj ostaje vjerna gotovo u svim svečanim trenucima. Koliko su joj zapravo bitne boje, potvrđuje i njen izbor plave haljine prilikom objave zaruka kada su oči cijelog svijeta bile uprte u nju.

kate middleton

Iako joj njene novčane mogućnosti omogućuju kupovanje u skupim dizajnerskim dućanima, Kate zaviri i u ponudu "običnih" brandova, gdje visoko mjesto zauzima Topshop. Kada se fotografija s njenog 25. rođendana pojavila na Internetu, cijeli svijet je poludio za tom haljinom i rasprodana je nakon 24 sata.

kate middleton, philip tracy

Ono što za većinu žena znače cipele - ultimativni fetiš - to su za Kate šeširi. Od francuske beretke pa sve do složenih kreacija Philipa Treacyja - Kate nosi šešire raznih stilova, boja, oblika...

Kate je svakako dostojna nasljednica princeze Diane u modnom smislu i dobro se nosi s time. Svojim modnim stavom može biti uzor ženama jer savršeno spaja jednostavnost, eleganciju i nepretencioznost.

napisala: Katarina Kovačević

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.