Poput Leonore Surian - žene od 1000 talenata - tijekom dokonih ljetnih poslijepodneva, školjkicama i kamenčićima koje nađete na plaži dekorirajte staru kutijicu, dovratak, okvir kreveta... Oslikajte ormar ili vrata... Nećete izgorjeti na suncu, a vaša će ljetna „rezidencija" dobiti sasvim novu dimenziju

Leonora Surian
Leonora Surian

Dnevnik glumice

Prošli sam vikend konačno, nakon ove duge i naporne radne godine, odlučila pobjeći od svega i otputovati na more. Spakirala sam se, ukrcala stvari u auto, uzela svoju maltezericu Kim i otišla na Krk. Ideja je bila ta da provedem 3 dana u potpunom relaksu, da ne radim ama baš ništa, da mobitel spava isključen, a ja na plaži, ispod suncobrana s koktelom u ruci...

Ali ne bih ja bila ja da sam se toga pridržavala! Nakon samo pola sata što sam se tako izležavala, počela mi je raditi mašta. Sve me inspiriralo: mogla bih naslikati morski pejzaž... ili napraviti neku dekoraciju od kamenčića i školjkica... Odmah sam krenula u akciju i počela, poput djeteta, po plaži sakupljati sve što sam smatrala da bi se moglo upotrijebiti, i prionula na posao.

Na Krku imam stan koji već godinama uređujem vlastitom maštom i hobijima: obnavljam stari namještaj, slikam po zidovima, ormarima, vratima... I sve to, dakako, inspirirano morskim ljetnim temama i motivima.

Svježi morski štimung

Mama mi je uvijek govorila da se "samo nemaštoviti ljudi dosađuju". Pa eto, ja zbilja mogu reći da meni skoro nikada nije dosadno, jer uvijek nađem nešto čime ispunim vrijeme! Tako da ustvari i kada idem na odmor, umorim se!

leonora surian, oslikavanjeNevjerojatno, s vremenom se nakupilo toliko toga što sam izradila, da se pitam kada sam sve to uopće stigla. S vrlo malo troškova, puno mašte i dobre volje, uspjela sam ostvariti jedan ambijent koji fascinira i osvoji svakoga tko mi dođe u goste.

Stara neugledna vrata oslikala sam svjetionicima, kvake obukla u mornarsku špagu, oslikala stari ormar, dotrajale i uništene okvire za slike koje sam pronašla u podrumu, pretvorila sam u ogledala, oživjela "mrtve" kutove stana crtežima i unijela svježi morski štimung. Moram priznati da obožavam taj osjećaj na kraju dana da sam nešto napravila, nešto što će ostati i u čemu sam ispucala svoju potrebu za kreativnošću i pritom uživala!

Moj je savjet svima vama da, dok ste na moru, i dok je nezdravo najjače dnevno sunce, pogledate malo oko sebe, pustite mašti na volju, kupite negdje neke bojice i oslikate neki kamen, neko staro drvo, staru škrinju ili vrata... Ili školjkicama i kamenčićima koje nađete na plaži dekorirajte staru kutijicu, dovratak, okvir kreveta... Nećete izgorjeti na suncu, a vaša će ljetna „rezidencija" dobiti sasvim novu dimenziju.

www.leonorasurian.com

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.