Prerana smrt nevjerojatno talentirane i u svakom smislu jedinstvene i neponovljive pjevačke dive Amy Winehouse, mnoge je šokirala i duboko potresla. Saznajte sve o njenom turbulentnom životu, fascinantnoj karijeri, ljubavnim usponima i padovima, modnom stilu..., u izvanrednoj biografiji „Amy, Amy, Amy", koju potpisuje Nick Johnstone

amy winehouse

Tri čitateljice koje na poklon od Naklade Ljevak i Femine.hr dobivaju biografiju Amy Winehouse, su:

DARINKA šIMON, ZAPREšIć

VESNA DAMJANOVIC, ZAGREB

EMILIJA BOSMAN, KOPRIVNICA

Autor Nick Johnstone odgonetava život i karijeru jedne od najnadarenijih svjetskih zvijezda - prerano preminule Amy Winehouse. Knjiga Amy Amy Amy traga za hirovitim putovanjem Amy Winehouse do slave - od njezine židovske obitelji iz sjevernog Londona, preko triju škola, do trenutka kad je potpisala ugovor za Island Records u dobi od 18 godina. Johnstone detaljno opisuje njezin meteorski uspon do statusa zvijezde, pri čemu su je dva albuma lansirala do vrha, iako su otvoreno konzumiranje alkohola i droga potpuno odredili pozornicu njezinog osobnog života obilježenu ispadima.

Napisi o problemima s anoreksijom, bulimijom, alkoholom, drogama i sumnjom na samoozljeđivanje, osigurali su joj mjesto u novinskim naslovima, a prijetili su i zasjeniti neumanjen glazbeni talent, dok joj je napeti brak s Blakeom Civil-Fielderom u stilu «Sida i Nancy» osigurao opširno i stalno izvješćivanje u tabloidima.

Amy Amy Amy nastoji ispraviti neuravnoteženost, dajući potpun uvid u talent Amy Winehouse. Knjiga istovremeno nudi iskren prikaz njezinih mnogostrukih osobnih kriza, u ovoj zanimljivoj i na trenutke bolnoj, ali i zabavnoj biografiji.

O autoru: Nick Johnstone autor je 12 knjiga uključujući: Patti Smith: A Biography (Omnibus Press), The Melody Maker History of 20th Century Popular Music (Bloomsbury), A Brief History of Rock'n'Roll (Constable & Robinson) te memoara A Head Full of Blue (Bloomsbury). Među ostalim pisao je i za The Guardian, The Observer, The Times, The Daily Telegraph, Uncut, Mojo, The Wire, The Sunday Herald, Melody Maker, Magnet, The Jewish Chronicle, The Jerusalem Post i Dazed & Confused. Živi u Londonu.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.