Sa svojim porculanskim tenom, vranom kosom, prekrasnim plavim očima i aurom decentnosti i tajanstvenosti, Rooney Mara ubrzo je postala jedna od najintrigantnijih glumica mlade generacije. No, naravno, ne samo zbog izgleda - talent Rooney Mare itekako je opipljiv u Fincherovoj filmskoj verziji slavnog Larssonovog romana „Djevojka sa zmajevom tetovažom" iz trilogije „Millennium"

rooney mara
Rooney Mara na pariškoj premijeri „Djevojke sa zmajevom tetovažom", od glave do pete u Louisu Vuittonu

Mlada američka glumica Rooney Mara još je donedavno bila relativno nepoznata slatka brineta s dugom kosom čiji su talent tek rijetki gledatelji „omirisali" u Fincherovom filmu o Marku Zuckerbergu i rađanju Facebooka - „Socijalna mreža". Kako David Fincher ima izvanredan nos za glumce, Rooney Mara iz epizodne je uloge u njegovu filmu odmah u sljedećem redateljevom projektu zagazila u planetarnu slavu. Glavna uloga u „Djevojci sa zmajevom tetovažom", Fincherovoj verziji istoimenog kultnog romana Stiega Larssona iz trilogije „Millennium", za Rooney Maru značila je lansiranje u sam vrh filmskog svijeta.

rooney mara
Givenchy joj tako dobro pristaje

I doista, Rooney Mara fascinantna je kao samotna i neprilagođena hakerica Lisbeth Salander - prenijela je njen lik na platno s lakoćom, hrabrošću i sigurnošću, a iza sebe je prije toga imala samo dvije filmske uloge, i to sporedne - u spomenutoj „Socijalnoj mreži" i hororu „The Nightmare on Elm Street" te nekoliko manjih uloga u američkim serijama.

Zanimljivo je da je Fincher u planu za Lisbeth Salander imao dvije megapopularne holivudske glumice - Natalie Portman i Scarlett Johansson. Scarlett je zbog svojih bujnih fizičkih atributa otpala kao opcija, jer je Salanderova krhka, neuhranjena kržljavica, dok je Portman ostala ziheraški izbor broj jedan. No, sredinom 2010., baš uoči početka intenzivnih priprema za snimanje filma, Natalie Portman ostala je u drugom stanju pa je na castingu odlučeno da će Rooney Mara dobiti ulogu. Izbor se pokazao savršenim - Daniel Craig kao Mikael Blomkvist i Rooney Mara kao Lisbeth Salander postali su kult i prije samog početka prikazivanja filma.

stellan skarsgard, rooney mara, daniel craig
Rooney Mara, Daniel Craig i Stellan Skarsgård

Osim svoje delikatne ljepote i krhkosti te ogromnog glumačkog talenta, Rooney Mara javnost intrigira suverenim smislom za modu. Tijekom proteklih tjedana gledali smo je na crvenim tepisima diljem svijeta - svaki nas je puta ostavila bez daha svojim nepogrešivim modnim izborom. Rooney Mara elegantno i profinjeno nosi velika dizajnerska imena poput Givenchyja ili Louisa Vuittona, savršeno ističući svoju specifičnu krhku ljepotu. Jedva čekamo sljedeće nastavke trilogije i nove Rooneyne filmove - jer ovu 26-godišnju njujorčanku irskih korijena svakako treba budno pratiti.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.