Još jedna velika i slavna diva zauvijek nas je napustila. Whitney Houston (48) pronađena je mrtva u kadi hotelske kupaonice na Beverly Hillsu u Los Angelesu. Službeno forenzičko izvješće još nije gotovo, ali pretpostavlja se da je uzrok smrti koktel droge, alkohola i lijekova za smirenje

whitney houston

Američki gossip portal TMZ prvi je donio vijest o smrti slavne pjevačice Whitney Houston, u subotu oko 15:55, kada je, nakon neuspjelog pokušaja reanimacije, Whitney službeno proglašena mrtvom. Beživotno tijelo glazbenice navodno je otkrila njena frizerka u kadi hotelske kupaonice na Beverly Hillsu u Los Angelesu. Policija i vatrogasci dobili su dojavu od hotelskog osoblja prekjučer oko 15:43. Fox news javio je kako su pokušali oživjeti 48-godišnji Houston, no bez uspjeha. Proglašena je mrtvom u 15:55 sati.

U sobi u kojoj je umrla popularna pjevačica navodno nije pronađena droga, ali je bilo lijekova koje je uzimala na recept, javlja stranica TMZ . Dodaju kako je moguće da se Whitney Houston utopila u kadi.

Whitney Elizabeth Houston rođena je 9. kolovoza 1963. i bila je u srodstvu s poznatim pjevačicama, njena majka Cissy Houston je rođakinja Dione Warwick i kuma Arethe Franklin. Već je sa 11 godina počela pjevati u dječjem zboru. Prvi album Whitney je izdala 1985., a drugi 1987. Oba su postigla izvanredan uspjeh. Počela se baviti i glumom, pa je vrlo toplo prihvaćen njen prvijenac "Tjelohranitelj" s Kevinom Costnerom u glavnoj ulozi. Soundtrack iz filma "Tjelohranitelj" donosi joj Grammy nagradu za album godine te postaje najprodavanija soundtrack svih vremena, a naslovna pjesma „I Will Always Love You“ jedan je od najprodavanijih singlova u povijesti glazbe. Whitney je, sa 140 milijuna prodanih albuma, pri vrhu najprodavanijih pjevača. Popularna pevačica je posljednjih godina imala problema s alkoholom, drogama i ljekovima za smirenje koji su joj potpuno uništili zdravlje. Na naslovnicama tabloida, osim zbog toga, često se nalazila i zbog burnog i divljeg braka s pjevačem Bobbyjem Brownom.

Od Whitney Houston opraštamo se jednom od njenih najpoznatijih pjesama – „I Will Always Love You“ – iz slavnog filma „Tjelohranitelj“ u kojem je igrala uz Kevina Costnera:

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.