Dokumentarni film snimljen na zadnjim probama legendarne zvijezde, na pozornici i iza nje, u svjetsku distribuciju kreće 30. listopada, a hrvatski će ga gledatelji moći vidjeti dan ranije - 29. listopada!

michael jacksonDokumentarni film "This Is It" nastao je iz stotina sati materijala snimljenog na probama za vrijeme priprema za koncerte koji su se trebali održati u Londonu. Snimke su rađene HD kamerom, a neki će dijelovi filma biti u 3D-u i pružit će gledateljima jedinstvenu retrospektivu Jacksnonove karijere upotpunjenu intervjuima s njegovim najbližim prijateljima i suradnicima.

Većina materijala snimljena je u lipnju 2009. u STAPLES Centru u Los Angelesu i u The Forumu u Ingelwoodu gdje su održavane pripreme i probe za koncerte koji su trebali biti održani u O2 Areni u Londonu. "This Is It" omogućit će Jacksonovim obožavateljima i ljubiteljima glazbe diljem svijeta jedinstven pogled na tog legendarnog izvođača, njegovu karijeru, kao i uvid u pripremani londonski spektakl. 

Prava na ekskluzivne snimke imaju AEG Live i The Estate Michaela Jacksona. Sony Pictures i Sony Music , AEG Live i The Estate potpisuju produkciju filma, Sony Pictures bit će svjetski distributer, a producenti su Randy Phillips i Paul Gongaware.

"Ovaj film nije samo posveta umjetniku čiji je svaki trenutak proveden na pozornici bio jedinstven. On je i poklon milijunima obožavatelja diljem svijeta koji su ga voljeli i kojima je kao zabavljač posvetio važan dio svog života. John (Branca op.a.) i ja radujemo se suradnji sa Sonyjem na Michaelovoj glazbenoj ostavštini kako bismo pomogli njegovoj obitelji i djeci", izjavio je John McClain, glazbeni producent i dugogodišnji prijatelj obitelji Jackson.

Hrvatski će gledatelji film moći pogledati od 29. listopada u distribuciji Continental filma.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.