Sinoć je u Los Angelesu održana dodjela filmskih nagrada Zlatni globus koja je, osim zanimljivim i ponekim prilično neočekivan laureatima, oduševila i prekrasnim toaletama na crvenom tepihu

jennifer lopez, golden globes 2013
     Jennifer Lopez u haljini Zuhaira Murada

Posebno nam je drago što je Ben Affleck osvojio nagradu Zlatni globus u kategoriji najboljeg redatelja za svoj odličan film "Argo". Uz Afflecka su za najbolje redatelje bili nominirani redom neki od najvećih filmaša današnjice: Kathryn Bigelow, Ang Lee, Steven Spielberg i Quentin Tarantino, pa je Affleck bio iskreno i neskriveno iznenađen nagradom.

taylor swift, golden globes 2013
    Taylor Swift u haljini Donne Karan

Anne Hathaway u Chanelu
     Anne Hathaway u Chanelu

Nagradu za najboljeg glumca u drami osvojio je Daniel Day-Lewis za ulogu u Spielbergovu filmu "Lincoln", dok je nagradu za najbolju glumicu u drami dobila Jessica Chastain za ulogu u filmu "Zero Dark Thirty". Britanska pjevačica Adele je pak primila nagradu za najbolju filmsku glazbu za naslovnu pjesmu posljednjeg filma o Jamesu Bondu - "Skyfall". Serija "Homeland" proglašena je najboljom televizijskom dramom, a Damian Lewis najboljim televizijskim glumcem zahvaljujući svojoj ulozi u ovoj seriji. Maggie Smith je proglašena najboljom sporednom ženskom ulogom u seriji "Girls".

Jessica Alba
    Jessica Alba u haljini Oscar de la Renta

Marion Cotillard
   Marion Cotillard u Dior Haute Couture haljini

Zlatni globus za najbolji scenarij dobio je Quentin Tarantino za scenarij filma "Django Unchained", a njegov trenutno omiljeni glumac Christoph Waltz proglašen je najboljim sporednim glumcem za svoju uloge u ovom filmu. Film "Ljubav", austrijskog redatelja Michaela Hanekea, proglašen je najboljim stranim filmom. "Jadnici" su osvojili nagradu za najbolji filmski mjuzikl, dok je Hugh Jackman proglašen najboljim glumcem u mjuziklu zahvaljujući ulozi u ovom filmu. Glumica Jodie Foster dobila je nagradu Cecil B DeMille za životno djelo.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.