Sinoć je u zagrebačkoj Galeriji "Greta" otvorena izložba poznate dubrovačke fotografkinje Mare Bratoš pod nazivom "Prijatelji, poznanici i prijevozna sredstva", koja na zanimljiv i eksperimentalan način portretira autoričine prijatelje i poznanike poput Slavena Tolja, Jelene Perčin, Nikše Kušelja, Ivana Salečića, Dubravke Vrgoč, Nenada Korkuta, Borisa Vujčića, Joška Tomasovića...

mara bratoš i livio badurina
    Mara Bratoš i glumac Livio Badurina

Usprkos snježnoj mećavi koja je sinoć zahvatila Zagreb, brojni su uzvanici došli na otvorenje izložbe Mare Bratoš "Prijatelji, poznanici i prijevozna sredstva", a sama Mara zablistala je u jednostavnoj modnoj kombinaciji kojom je dominirao ljupki plavi kaput. Naslov izložbenog projekta slobodno je nadahnut naslovom romana "Zen i umjetnost održavanja motocikla" Roberta M. Pirsiga. U oba slučaja, naslovi su tek obrubi kojima se prebrojavaju motivi i poigrava s očekivanjima, a de facto se izigravaju sve direktne analogije.

Fotografije su to koje znatno toga otkrivaju o autoričinom fotografskom senzibilitetu, ponešto o portretiranim akterima, znancima i prijateljima, a sasvim usputno i neminovno, i o samim prijevoznim sredstvima. Izložbu su posjetila brojna imena društvenog života poput: Mislava Čavajde, Nikše Kušelja,  Liviija Badurine, Mirana Kurspahića, Boruta Mihalića i brojnih drugih.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.