Višestruka dobitnica Grammya, kantautorica Norah Jones, najavila je svoj četvrti studijski album u izdanju diskografske kuće Blue Note, za studeni ove godine

norah jonesGotovo sve pjesme za novi album Norah je napisala tijekom prošle dvije godine, za vrijeme koncertne turneje kojom je promovirala uspješni album „Not Too Late". Omiljena u cijelom svijetu zbog svog nostalgičnog glasa i jazzy-pop melodija, na albumu koji još nije dobio svoje ime, najavljuje zaokret u novom smjeru. Novi album Norah Jones vidi kao šansu da eksperimentira s drugačijim zvukovima i priliku da surađuje s nizom novih suradnika.

Među njima se ističe Jacquire King, poznati producent koji je radio s Kings Of Leon, Tom Waitsom i Modest Mouseom između ostalih. Osim njega tu je i nekoliko novih suradnika s kojima Norah potpisuje nove pjesme, kao što su Ryan Adams, te Will Sheff iz teksaškog indie rock benda Okkervil River, ali tu je i stalni suradnik Jesse Harris.

Od početka sam znala da na ovom album želim isprobati neke različite stvari, kaže Norah i dodaje: Već dugo sviram s istim glazbenicima. I dalje smo prijatelji i nadam se da ćemo ponovo zajedno zasvirati, ali osjetila sam da je ovo dobar trenutak da krenem raditi s novim ljudima. Što se producenta tiče, željela sam nekoga tko me može izvući iz zone u kojoj se osjećam sigurno i tko može pronaći prave muzičare da snime ono što želim postići s ovom kolekcijom pjesama. Zato sam stupila u kontakt sa Jacquireom jer je on snimio jedan od meni najdražih albuma, a to je „Mule Variations" Toma Waitsa. On je od početka bio jako zagrijan za suradnju i jako dobro smo se složili, što je jako bitno.

Od kada je stupila na scenu Norah Jones je prodala 36 milijuna albuma u cijelom svijetu. Njezina tri studijska albuma „Come Away With Me" (2002., dobitnik 8 Grammya), „Feels Like Home" (2004.) i „Not Too Late" (2007.), redom su zauzela vrh američke ljestvice albuma, kao i vrhove ljestvica u više desetaka zemalja u cijelom svijetu. Osim glazbene karijere, Norah Jones, se okušala i u glumačkoj, pojavivši se u glavnoj ulozi u filmu „My Blueberry Nights" uz Judea Lawa. 

Novi album Norah Jones, definitivno je jedan od vrhunaca nadolazeće diskografske sezone i već sada ga fanovi u cijelom svijetu s nestrpljenjem iščekuju.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.