Drama "Argo" redatelja Bena Afflecka osvojila je Oscara za najbolji film. Pobjednik u kategoriji najbolje muške uloge Daniel Day-Lewis ("Lincoln") ušao je u povijest postavši prvu glumac koji je tri puta osvojio Oscara u toj kategoriji. Najboljom glumicom proglašena je Jennifer Lawrence za ulogu u filmu "U dobru i u zlu"; Oscara za najbolju sporednu žensku ulogu osvojila je Anne Hathaway za ulogu u filmu jadnici, a Oscara za najbolji sporednu mušku ulogu Christoph Waltz u Tarantinovom "Odbjeglom Djangu"

Nijanse pudera dominirale su i na crvenom tepihu ovogodišnje dodjele filmske nagrade Oscar. Iako nismo vidjeli ništa naročito uzbudljivo u modnom smislu, nekoliko se glumica svojim prekrasnim puderastim toaletama izdiglo iz mase.

jennifer lawrence, dior, oscar 2013
     Jennifer Lawrence, dobitnica Oscara za najbolju žensku ulogu u filmu "U dobru i zlu", na crveni je tepih stigla u kreaciji Dior Haute Couture

jessica chastain, charlize theron, anne hathaway
     Jessica Chastain u svjetlucavoj bež haljini Armani Prive, Charlize Theron u Dioru, a Anne Hathaway u blijedo ružičastoj satenskoj haljini Prada u kombinaciji s nakitom Tiffany&Co.

kristen stewart i amanda seyfried
   Kolegice Kristen Stewart i Amanda Seyfried, mlade snage Hollywooda, odlučile su se za igru tila i bogatih izvezenih aplikacija - Kristen nosi haljinu Reem Acra, a Amanda haljinu Alexander McQueen

Jedan od najljepših trenutaka dodjele Oscara 2013. je svakako bila izvedba hita "Skyfall" u izvedbi Adele koja je dobitnica Oscara za najbolju naslovnu filmsku pjesmu. Adele je "Skyfall" navodno napisala u autu na putu u studio, a ovo je prvi puta da je Bondova glazbena tema nagrađena najprestižnijom filmskom nagradom:

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.