Novi filmski dragulj Pedra Almodovara zove se "Slomljeni zagrljaji". Prekrasna priča sa senzualnom Penelope Cruz u naslovnoj ulozi, isprepletena ljubavlju i tragedijom te ukrašena jedinstvenim bogatim koloritom, raznježit će jesensku kino-ponudu

scena iz filma slomljeni zagrljaji

Fotograf Mateo Blanco prije 14 godina doživio je tešku prometnu nesreću u kojoj je, uz vid, izgubio i najveću ljubav svoga života - Lenu. Nakon tog tragičnog događaja koristi pseudonim Harry Caine naglašavajući tako da nekadašnji fotograf i snimatelj više ne postoji.

Jedne noći njegov prijatelj Diego doživi nesreću i jedina osoba koja se brinula o njemu je sam Harry. U dugoj noći bdijenja nad dječakom, on mu priča priču, zapravo bolnu autobiografiju potvrđenu fotografijom zaljubljenog para, Matea i Lene. Fotografiju koju je netko iskidao u tisuće dijelova, sa slomljenim zagrljajima kao posljedicom.

Gotovo uvijek teških sudbina obilježenih gubicima, osvetama ili nedostatkom razumijevanja, likovi Almodovarovih filmova svojom snagom i živopisnim pogledom uspjevaju pronaći izlaz iz crnila i prihvatiti kolorit koji bi mogla donijeti budućnost. I ovaj uradak, svojevrsni film-noir, donosi duboke emocije na koje ljubitelji Almodovarovih virtuoznosti neće ostati ravnodušni.

scena iz filma slomljeni zagrljaji

Penelope Cruz za ulogu senzualne, ali i i jake Lene, već je dobila mnoštvo pohvala kritike i publike. Lijepa oscarovka tako je i ovog puta opravdala status miljenice najboljeg španjolskog redatelja s kojim je zasjala u filmovima "Živo meso", "Sve o mojoj majci" i "Vraćam se".

Producent filma je Pedrov brat, Augustin Almodovar, a scenarij kao i u dosadašnjim filmovima potpisuje sam redatelj. U filmu uz Penelope Cruz glume Lluis Homar i Blanca Portillo.

Film "Slomljeni zagrljaji" u hrvatska kina stiže 10. rujna.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.