Stalno joj nabacuju na nos da se ne uklapa u tipične holivudske plavo-vitko-utegnuto kriterije, ali glumica Nia Vardalos, čija nova romantična komedija „Moja grčka avantura" upravo stiže u kina, svakako oduševljava humorom i zaraznim mediteranskim šarmom

nia vardalosNia Vardalos prije nekoliko se godina proslavila doista simpatičnom romantičnom komedijom „Moje grčko vjenčanje" i to odradivši veliki posao - kao scenaristica, producentica i glavna glumica. Uoči premijere svog novog filma, romantične komedije „Moja grčka avantura", koja je neka vrsta nastavka njene prve velike filmske uspješnice, Nia je naveliko „pljunula" holivudski establišment izjavljujući kako su joj producenti i redatelji godinama govorili da je nelijepa i debela i kako u Hollywoodu nikada neće uspjeti postati zvijezda.

„Kako to da mali debeli glumci poput Russella Crowea ili Setha Rogena dobivaju uloge u romantičnim komedijama i zavode krasne žene, a meni se holivudski šefovi rugaju što tako debela zavodim zgodne muškarce u filmovima?! To je stvarno licemjerno!", izjavila je Nia. 

Vraćanje korijenima

Ok, možda Nia doista nije tipična ljepotica holivudskog tipa plavo-vitko-utegnuto, ali zrači fantastičnom energijom, humorom, šarmom i dakako, neospornim talentom. Nia, pravim imenom Eugenia, rodila se u Kanadi i kći je grčkih imigranata. Njezin je muž glumac Ian Gomez, koji je, da bi se mogao oženiti Niom na tradicionalnoj grčkoj vjerskoj ceremoniji, prešao na pravoslavnu vjeru. Tim je događajima djelomično i inspiriran film „Moje grčko vjenčanje". 

Nakon golemog uspjeha filma, uslijedila je prilično neuspješna humoristička serija slične tematike snimljena za CBS, koja je bila vrlo brzo ukinuta. Nia je u međuvremenu s glumicom Toni Colette („Muriel se udaje"), snimila komediju „Connie i Carla", ali uspjeh „Grčkog vjenčanja" nikada nije ponovila.

nia vardalos, moja grcka avanturaBrojke pokazuju da ga neće uspjeti ponoviti niti najnovijim filmom „Moja grčka avantura", koje su kritičari dočekali na nož, a publika okarakterizirala blijedom kopijom prvijenca.  

I jedno i drugo pomalo je pretjerano. Istina, ne očekujte genijalan filmski uradak, ali ima tu ponešto lucidnih momenata: fascinantne panorame Grčke, ironiziranje turističke branše, poigravanje klišejima ljetovanja, te Nijino vječito nasmijano lice i nekoliko sasvim solidnih komičnih situacija. Važno je da je žena u Hollywoodu uspjela bez silikona, blajha, napumpanih usnica i kroničnog izgladnjivanja.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.