Henry Cavill proslavio se ulogom Vojvode od Suffolka u slavnoj povijesnoj seriji "Tudori" – svojom karizmom i izgledom zaveo je milijune gledateljica diljem svijeta. I dok se još uvijek nagađa hoće li ili ne ovaj zgodni Britanac dobiti ulogu Christiana Greyja u filmskoj verziji romana "50 nijansi sive", za sada ga gledamo kao novog Supermana

henry cavill

Novi remake Supermana – "Čovjek od čelika" – na veliko je platno u kultnoj ulozi Clarka Kenta za 21. stoljeće donio mladog britanskog glumca Henryja Cavilla. Kritika je njegovu glumu već sasjekla surovim komentarima kako Cavill Supermena igra s maksimumom izgleda i minimumom šarma – bez duha i humora. Usprkos tome, činjenica jest da Cavill, ponajprije zahvaljujući svojoj vanjštini, strelovito raste na listi popularnosti, dodatno igrajući na kartu samozatajnog Britanca u Hollywoodu.

henry cavill

Cavill je klasičan britanski glumac – svoj je zanat pekao od djetinjstva – od dječjih školskih predstava do BBC-jevih serija visoke produkcije. Proslavio se ulogom strastvenog Vojvode od Suffolka u raskošnoj povijesnoj seriji "Tudori" u kojoj je, uz Jonathana Rhysa Meyersa kao kralja Henrika VIII, definitivno bio najistaknutija figura za kojom su uzdisali milijuni žena diljem svijeta. Do "Supermana" mu se u Hollywoodu zapravo nije otvorila neka velika prilika (igrao je tek manje uloge u nekoliko holivudskih produkcija). Superman, koliko god da kritika negoduje, velika je uloga za mladog Cavilla i još jedna stepenica prema planetarnoj slavi. Također, zahvaljujući svom izgledu, Cavill visoko kotira kao kandidat za jednu od najočekivanijih uloga – onu Christiana Greya u filmskoj verziji erotskog sado-mazo romana "50 nijansi sive" - čija se ekranizacija s nestrpljenjem očekuje.

henry cavill

henry cavill

Usprkos svom izgledu, a činjenica jest da je Cavill jako zgodan, glumac ne diže previše prašine svojim privatnim životom i u sretnoj je vezi s američkom glumicom Ginom Carano. Svakako, budno ćemo pratiti njegovu daljnju karijeru.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.