Tradicionalni Vipnetov božićni koncert u prepunom je zagrebačkom HNK-u okupio brojna poznata lica koja su uživala u božićnim klasicima i svjetskim glazbenim uspješnicama. Ovogodišnja Vipnetova donacija u iznosu od 500 tisuća kuna namijenjena je razminiranju dijela obale rijeke Mrežnice u općini Generalski stol u Karlovačkoj županiji

vip božićni koncert 2013
    Mara Bratoš i Nikša Kušelj

Tradicionalni Vip božićni koncert održan je sinoć, trinaestu godinu za redom, u Hrvatskom narodnom kazalištu gdje su poslovni partneri, suradnici i prijatelji Vipneta uživali u originalnim aranžmanima blagdanskih evergreena u izvedbi velikih glazbenih zvijezda.

vip božićni koncert 2013
      Aleksandra Dojčinović

Pod ravnanjem dirigenta Alana Bjelinskog koncert je započeo jednom od suvremenih jazz skladbi 'Last Train Home' u izvedbi Matije Dedića. Najbolja hrvatska violončelistica Monika Leskovar oduševila je izvedbom u suradnji sa Zagrebačkim solistima, ajedan od najtraženijih svjetskih mlađih tenora Tomislav Mužek svojim glasom publiku je ostavio bez daha. Posebno dojmljiva bila je izvedba 'Amazing Grace' koju je Mužek otpjevao s Tonijem Cetinskim. Na ovogodišnjem koncertu po prvi je put nastupila i bosanska glazbena diva Amira Medunjanin, koja je zajedno s Mužekom i Leskovar izvelajednu od najpoznatijih pjesama Lou Reeda 'Perfect Day'.

vip božićni koncert 2013
     Barbara Kolar

Pravo glazbeno iznenađenje bilo je gostovanje glazbenika čije skladateljsko, pjesničko i izvođačko djelovanje već niz desetljeća obilježava našu glazbenu scenu. Arsen Dedić i Gabi Novak u pratnji Matije Dedića izveli su Arsenova djela 'Božićna' i 'Slavit ćemo sami' te 'Odlazak', pjesmu Tina Ujevića za koju je glazbu napisao Arsen Dedić.

Posebno zbog nastupa na Vip božićnom koncertu Zrinka Cvitešić doputovala je iz Londona gdje živi posljednjih godinu dana. Svoj prvi veliki glazbeni nastup Zrinka je imala upravo na Vip božićnom koncertu u HNK 2006. godine.

vip božićni koncert 2013
     Zrinka Cvitešić

vip božićni koncert 2013
       Martina Podgorski

Ovogodišnji koncert pamtit će se i po odličnim izvedbama mnogih mladih lica poput dubrovačke grupe Silente, mlade vokalistice Ive Ajduković, makedonske pjevačice Karoline Gočeve te skladatelja i pijanista umjetničkog imena J.R. August.

vip božićni koncert 2013
   Bernard Schmutterer, Jelena Veljača, Mladen Pejković

- Kao i prethodnih godina, novac za božićno poslovno darivanje usmjerili smo u razminiranje Hrvatske. Ovogodišnja donacija u iznosu od 500.000 kuna odlazi u Karlovačku županiju i namijenjena je razminiranju obale rijeke Mrežnice u blizini naselja Garevići, Erdelji i Janjači u općini Generalski stol. Razminiranjem tog područja osigurat će se sigurniji prolaz putem koji vodi do obale rijeke, a koji je presječen minskim poljem. Također, lokalnom stanovništvu omogućit će se lakše gospodarenje poljima koja se navodnjavaju iz Mrežnice te dodatno atraktirati turistička ponuda tog kraja. Posebno nas veseli što ćemo koncert pokloniti i cijeloj Hrvatskoj koja će ga moći pogledati u televizijskom prijenosu na HRT-u. - istaknuo je Mladen Pejković, predsjednik Uprave Vipneta.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.