Dodjela filmske nagrade Oscar 2014. održana je u noći s nedjelje na ponedjeljak u Los Angelesu, u Dolby Theatreu, i nije donijela previše iznenađenja. Leonardu DiCapriju Oscar za najbolju mušku ulogu ponovno je promaknuo, a ovogodišnji su pobjednici u kategorijama najboljih glumaca (glavnih i sporednih, muških i ženskih) - Matthew McConaughey, Cate Blanchett, Lupita Nyong'o te Jared Leto

oscar 2014

Nakon sedam godina pauze, Ellen Degeneres ponovno je, pršteći od energije i humora, vodila dodjelu najprestižnijih filmskih nagrada na svijetu. Ove je godine Oscara u navažnijoj kategoriji, onoj za najbolji film godine, osvojio film "12 godina ropstva", a govor zahvale održao je Brad Pitt čija producentska kuća stoji iza ovog dirljivog spektakla.

Glamurozna filmska svečanost u Dolby Theatreu nije donijela previše iznenađenja. Leonardu DiCapriju Oscar za najbolju mušku ulogu ponovno je promaknuo i otišao u ruke Matthewa McCanaugheyja za ulogu u filmu "Dobri momci iz Dallasa". Najboljom je glumicom proglašena Cate Blanchett koja je kipića dobila za glavnu žensku ulogu u Allenovom filmu "Jasmine French". Lupita Nyong'o te Jared Leto osvojili su Ocare za najbolje sporedne uloge. Lijepa Lupita za "12 godina ropstva", a Jared za "Dobre momke iz Dallasa".  Film "Gravitacija" redatelja Alfonsa Cuaróna pobijedio je u većini kategorija - za najbolju režiju, za najbolji zvuk i najbolju montažu zvuka, najbolju fotografiju, najbolju montažu, najbolju glazbu i, očekivano, specijalne efekte.

oscar 2014, lupita nyongo, prada
    Lupita Nyong'o u haljini Prada

Dame su se, dakako, osim ulogama, istaknule i svojim izdanjima na crvenom tepihu. Ove godine u modnom je smislu Oscar bio vrlo ziheraški, ali ujedno elegantan i očekivano glamurozan. Haljina koja će se vjerojatno najduže pamtiti je prelijepa ledeno plava haljina Lupite Nyong'o s potpisom kuće Prada. 

oscar 2014, cate blanchett
    Cate Blanchett ponovno nosi Armani Prive


oscar, 2014, angelina jolie
    Angelina Jolie nosi Elie Saab

oscar 2014, charlize theron
     Charlize Theron bira Dior Couture 

oscar 2014, jennifer lawrence
   Jennifer Lawrence također u Dior Couture haljini

oscar 2014, kate hudson
   Kate Hudson u haljini Atelier Versace

oscar 2014, lady gaga
     Lady Gaga također je odabrala haljinu Atelier Versace

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.