Scarlett Johansson nema novi film, ali ima novi album. Iako govori o prekidu, ovaj nosač zvuka sigurno nije njezin raskid s glazbenim svijetom

scarlett johanssonScarlett Johansson uvijek je pomno birala filmove, ne želeći ostaviti dojam mlade glumice koja bi putem superkomercijalnih uloga što prije stekla što veću slavu. Tijelo božice, putene usne i platinasto plava kosa brzo su joj omogućili i status "it" djevojke u modnim izbirljivim krugovima, ali to talentiranoj Scarlett nije bilo dovoljno.

Svoje umijeće je željela pokazati i u glazbenom svijetu, koji je gotovo uvijek izrazito skeptičan i gotovo neprijateljski raspoložen prema celebrityjima sklonim neozbiljnom koketiranju s top listama.

No, "djevojka s bisernom naušnicom" svoju je prvu glazbenu avanturu posvetila Tomu Waitsu obradivši devet njegovih pjesama na svom prvijencu "Anywhere I Lay My Head". Taj vrlo ozbiljan i intiman album ipak joj nije osigurao naklonost kod iznenađene publike i izbirljive kritike, što na svu sreću upornu glumicu nije obeshrabrilo.

Tako je odlučila ipak objaviti sljedeći nosač zvuka "Break Up" koji je ustvari nastao prije albuma Waitsovih obrada. Taj album dueta Scarlett je snimila s mladim, i u glazbenoj industriji već obožavanim, kantautorom Pete-om Yornom.

Kao inspiracija za pop priču o vezi od početka ljubavi do prekida, poslužila im je glazbena suradnja Brigitte Bardot i Sergea Gainsbourga.

Svi ljubitelji laganog jazza i soula te nježne romantike, mogli bi se uživiti u ovu nepretencioznu glazbenu avanturu. A oni koji vole lijepu Njujorčanku bez obzira što im i kako pjevala, mogli bi ostati itekako ugodno iznenađeni.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.